Ugniagesiai ne tik gelbėja, bet ir švenčia

Per gaisrą vaiką išgelbėjusiam S. Startai dėkojo ir Joniškėlio seniūnas S. Ilgutis. Vido DULKĖS nuotrauka.

Praėjusį ketvirtadienį Pasvalio krašto muziejuje pasvaliečiai ugniagesiai rinkosi pažymėti savo profesinę šventę – švento Florijono, gaisrų sergėtojo dieną.

Tylos minute pagerbus šiemet anapilin iškeliavusį ilgametį Pasvalio rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininką Julių Stuogį, žodis buvo suteiktas Savivaldybės mero pavaduotojui Povilui Balčiūnui. Priminęs, kad beveik kiekvienos profesijos darbuotojai turi savo šventę, jis patvirtino, kad šv. Florijono diena yra ypatinga. Ir ne tik dėl to, jog ji įspūdingai minima, bet ir todėl, kad ugniagesiai gelbėtojai visuomet pasirengę padėti sunkiausią mums akimirką.

Mero pavaduotojas taip pat džiaugėsi mūsų rajone sėkmingai vykstančia savanorių ugniagesių, vykdančių gaisrų prevencijos veiklą, registracija. Jų šiuo metu yra 24, bet neabejojama, kad, metams baigiantis, savanorių ugniagesių gretos dar pagausės. „Savanoriai pataria gyventojams, kaip užbėgti nelaimei už akių, kaip elgtis gaisrui įvykus. Šis švietėjiškas darbas irgi labai svarbus. Be to, savanoriai ugniagesiai aktyviai dalyvauja Savivaldybės vykdomoje dūmų detektorių įrengimo rajono gyventojų namuose programoje“, – kalbėjo mero pavaduotojas.

Palinkėjęs, kad autocisternos būtų visada pilnos vandens, o gesinimo žarnos – kuo ilgiau sausos, P. Balčiūnas įteikė padėkos raštus Joniškėlio, Pušaloto ir Daujėnų komandų ugniagesiams: Antanui Kaulėnui, Arvydui Murauskui, Antanui Straževičiui.

Rajono Savivaldybės tarybos narys Rimas Želvys prisiminė, kad jam pernai net tris kartus teko kviestis ugniagesius į savo verslo objektus. Tik drąsių vyrų dėka jam pavyko išvengti didelių nuostolių, už ką jis jiems ir padėkojo.

Taip pat svarbios tarnybos – Pasvalio komisariato – viršininkas Dalius Prakuraitis linkėjo ugniagesiams, kad neplyštų gesinimo žarnos per ekstremalias situacijas bei palinkėjo kuo greičiau atnaujinti savo automobilių parką bei sulaukti algų padidėjimo.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-06 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.