Duris atvėrė „Gelbėkit vaikus“ dienos centras

Dienos centro lankytojai ir keturkojai jų bičiuliai Odisėja ir Mėta iš Panevėžio gyvūnų globos draugijos. Viktoro STANISLOVAIČIO nuotrauka.

Pasvalyje duris ką tik atvėręs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dienos centras – jau 37-asis Lietuvoje. Tačiau, anot šios organizacijos generalinės direktorės Rasos Dičpetrienės, taip greitai, kaip pasvaliečiai – vos per porą savaičių nuo momento, kai tik atsirado galimybė – niekas kitas tokio centro atidaryti dar nesugebėjo.

– Pasvalyje viskas vyko labai sklandžiai ir sparčiai, – teigė organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė. – Naujas Dienos centras visada reiškia, kad daugiau vaikų, ypač iš sunkiau gyvenančių šeimų, kasdien turės šiltą, jaukų ir saugų prieglobstį augti, žaisti, mokytis – visapusiškai lavintis. Labai gaila, tačiau dar ne visos Lietuvos šeimos dėl įvairiausių priežasčių gali patenkinti net pagrindinius savo vaikų poreikius. Ir tada joms į pagalbą skubame mes – organizacija „Gelbėkit vaikus“, mūsų socialiniai darbuotojai, psichologai. Malonu, kad turime tiek daug bendraminčių: ir Lietuvos Respublikos prezidentūroje, ir čia – jūsų rajono Savivaldybėje, ir, žinoma, tokių socialiai atsakingo verslo partnerių kaip kuriamų dienos centrų didžioji rėmėja – UAB „Circle K Lietuva“. Tik suvieniję jėgas užauginsime atsakingesnę, tolerantiškesnę, pilietiškesnę jaunąją kartą.

Visų viešnios paminėtų organizacijų ir institucijų atstovai buvo pakviesti perkirpti simbolinę įkurtuvių juostelę. Skambėjo akordeono ir saksofono melodijos: šventinę nuotaiką kūrė Dienos centro kaimynės – Pasvalio muzikos mokyklos – moksleiviai Rokas ir Nedas.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dienos centras įsikūrė Vilniaus gatvė- je, 7-uoju numeriu pažymėto namo trečiajame aukšte – virš Pasvalio prokuratūros kabinetų.

– Vaikiškas šurmulys mums nė kiek netrukdo, nors jų kojyčių trepsėjimą dabar girdime kasdien, – šypsojosi naujųjų kaimynų pasveikinti atėjusi prokurorė Rūta Grušienė. – Trepsėkit, šokit, dainuokit, karpykit, lipdykit ir mus į svečius kai kada pakvieskit.

Pasvalio „Conmusica“ mokyklėlės vaikai įkurtuvių svečiams dovanojo nuotaikingų dainelių. Viktoro STANISLOVAIČIO nuotrauka.

Dienos centras Pasvalyje įsteigtas bendradarbiaujant šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotai kampanijai „Už saugią Lietuvą“, bendrovei „Circle K Lietuva“ (buvusi „Statoil“) ir nevyriausybinei organizacijai „Gelbėkit vaikus“. Patalpas centrui suteikė rajono Savivaldybė, o pagrindines centro išlaikymo išlaidas padengė įmonė „Circle K Lietuva“, savo socialines veiklas skirianti kampanijos „Už saugią Lietuvą“ tikslams įgyvendinti. Tie tikslai: kova su smurtu artimoje aplinkoje, priklausomybių, savižudybių prevencija. Be to, Prezidentės iniciatyva skatina globoti ir įsivaikinti.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-04 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.