Salotietė per savo 90-mečio jubiliejų dar ir šoko

Salotietę Marijoną Prėnaitę-Dodienę devyniasdešimtojo jubiliejaus proga pasveikino bendruomenės pirmininkė Danutė Uogintienė ir seniūnas Algimantas Mašalas.

Penktadienį devyniasdešimtojo jubiliejaus sulaukusią salotietę Marijoną Prėnaitę-Dodienę sveikino Saločių seniūnas Algimantas Mašalas ir bendruomenės pirmininkė Danutė Uogintienė. O jau kitą vakarą guvioji močiutė šoko ir su sūnumi Viktoru, ir su anūkais studentais Mindaugu bei Martynu, ir su kitais svečiais.

Mindaugas baigia biologijos magistro studijas, o Martynas studijuoja tarptautinio verslo vadybą.

Anūkas Pijus – ketvirtokas, mažajai Ugnei – penkeri metukai…

Senoji salotietė pas gydytojus retai lankėsi, jokių vaistų nuolat nevartoja, dieną pradeda kavos arba žaliosios arbatos puodeliu.

– Mano mamytė sulaukė 95 metų, brolis Jonas taip pat buvo perkopęs devyniasdešimtmetį, – prisiminė Marijona Dodienė, Saločiuose gimusi ir augusi su dviem vyresniais broliais.

Jos visas gyvenimas prabėgo šiame miestelyje. Ir toliau savo dienas leidžia pačiame Saločių centre pasistatytuose namuose.

Iki šiol Marijona Dodienė neatsitraukia nuo rankdarbių. Dabar neria staltiesę.

Net ir knygoje apie Saločius ji taip pristatoma: „Turi meninių, kūrybinių gebėjimų – mezgimo, nėrimo, daug siuvinėja. Jos siuvinėti paveikslai puošia draugų ir pažįstamų namų sienas. Savo darbus eksponuoja parodose“.

– Vaikystėje pirkdavau ne saldainių, bet siūliukų, – yra prisipažinusi dailių rankdarbių autorė.

Marijona Dodienė – tikra miestelėnė, ir jos darbai tokie buvę:

– Kur pakviesdavo, ten ir eidavau. Jau po karo ruošiausi mokytis siuvėja, tačiau pakvietė į paštą. Po to dirbau maisto prekių parduotuvėje. Ir vėl grįžau į paštą. Paskui prireikė mokesčių agento, vėliau apie dešimt metų buvau apylinkės sekretorė. Išėjau dirbti į bufetą. Iš ten – į kolūkio buhalteriją. Dvejus metus dirbau Tauprių bibliotekoje, vėl buvau kolūkio kasininkė. Galiausiai dirbau Saločių ūkinių prekių parduotuvėje. Būdama pensininkė dar šiek tiek dirbau Šalnaičių komplekse…

Energinga moteris buvo aktyvi saviveiklininkė, taip vaidindama artimiau susipažino ir su savo būsimuoju vyru Vytautu:

– Pirmas mūsų spektaklis buvo „Laimė“. Mes su Vytautu vaidinom mylimuosius. Be to, abu buvom geri šokėjai, labai mėgom šokti.

Tad nieko nuostabaus, kad ši keturių vaikaičių močiutė, vyrą palaidojusi 2010 metais, per savo 90-ąjį jubiliejų šoko jau kartu su anūkais…

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.