Beveik visas nominacijas pelnė viena grupė

Naujų veidų“ laureatai – grupė „Trys antrosios“. Iš kairės: Dominykas Dulevičius, Dainius Dobkevičius, Laura Garnytė, Ieva Baronaitė, Rokas Mainonis.

Vienuolika konkurso dalyvių

Praėjusio penktadienio vakare Pasvalio kultūros centre vykęs dvidešimt pirmasis „Naujų veidų“ muzikos festivalis-konkursas prasidėjo jo vertinimo komisijos pirmininko, garsaus bliuzo muzikanto Aleksandro Belkino muzikiniu pasveikinimu. Iškart po jo renginio vedėjai – Vaškų jaunimo grupės „Marabu Band“ vokalistė Monika Milčiūtė ir gitaristas Jonas Kaziliūnas – žiūrovams pristatė kitus vertinimo komisijos narius: muzikos salono „Upasana“ savininką, pagrindinio prizo steigėją Gintautą Čepukaitį, Pasvalio muzikos mokyklos solfedžio ir saksofono mokytojus Kęstutį Garlauską bei Joną Lapėną.

„O gegužio naktis – pavojinga / Tu nubrisi į sodą gilyn / Atsistosi po vyšniomis – sninga / Ir prikris šilto sniego širdin“… – Juozo Erlicko ir Jono Baltoko daina „O gegužio naktis“ konkursinę „Naujų veidų“ programą pradėjo Sigito Paliulio vadovaujamas jaunųjų gitaristų oktetas: Lugnė Prielaidaitė, Karolina Bazarovaitė, Marija Gudaitė, Toma Miknevičiūtė, Dovilė Vaičekonytė, Evita Nakčerytė, Rugilė Kiežaitė ir Rimas Paškevičius.

Plojimų audra nuvilnijo, kuomet scenoje pasirodė jauniausias šiųmečių „Naujų veidų“ dalyvis – „dėdė Antanas“. Šiuo pseudonimu pasivadino penkiametis Jono Kaziliūno brolis Antanukas. Jauniausias konkurso dalyvis nustebino drąsa ir išraiškingumu. Akompanuojant grupei „Marabu Band“, „dėdė Antanas“ atliko savo amžiui tinkančias dainas „Du gaideliai“ ir „Musė“. Po sėkmingo pasirodymo jis žurnalistui papasakojo, kad dainuoti ir groti gitara išmokė brolis Jonas. Antanukui Pasvalio kultūros centro scena nebe pirmoji. Jaunasis atlikėjas jau pasirodė per renginius Grūžiuose ir Vaškuose.

Antroji atlikėja – Justina Gritėnaitė. Penkiolikmetė dainininkė „Naujuose veiduose“ dalyvavo antrą kartą. Šį kartą mergina pasirinko Monikos Linkytės „Po dangum“ ir Rihanos „We found love“ („Mes radome meilę“) dainas. Metais vyresnė vokalistė Viktorija Aglinskaitė komisijos ir žiūrovų „teismui“ pateikė net profesionalams sudėtingus kūrinius – Jurgos ariją iš filmo „Velnio nuotaka“ bei „Bjelle ir Peru“ dainą „Brolužis“. Antrus metus kartu koncertuojančios septyniolikmetės Aiva Vaitiekūnaitė ir Paulina Rimkevičiūtė dovanojo Andriaus Mamontovo „Geležinę širdį“ bei Gleno Hansardo ir Marketos Irglovos „Falling slowly“ („Lėtas kritimas“).

Pirmą kartą scenoje pasirodė Gabijos Balzarevičiūtės ir Dominyko Dulevičiaus duetas. Dominykui akompanuojant akustine gitara, Gabija atliko Ievos Narkutės „Taisykles“ ir pasaulinio lygio popžvaigždės Adelės „When we were young“ („Kai buvome jauni“). Antrus metus iš eilės „Naujų veidų“ žiūrovus ir vertinimo komisiją smagiomis dainomis linksmino grupė iš Vaškų „Marmaliakt“: Ligita Gurklytė (vokalas), Benediktas Kaziliūnas (mušamieji), Rokas Kaziliūnas (bosinė gitara), Gabrielius Lesvinčiūnas (solo gitara), Paulina Rimkevičiūtė (ritminė gitara) ir Karolina Vatkevičiūtė (vokalas). Jauniausiam „Marmaliakt“ nariui Benediktui – 10 metų, o Paulina ir Karolina jau atšventė septynioliktuosius gimtadienius. Grupė atliko populiarumo neprarandančius šlagerius: „Rondo“ – „Laukų gėlę“ ir Egidijaus Sipavičiaus – „Diskoteką“. „Marmaliakt“ taip pat yra dalyvavusi „Lietuviškos dainos konkurse“.

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-27 „Darbe“

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.