Skatins savanorystę ir kaimo bendruomenių verslumą

Bendruomenių ir kitų visuomeninių organizacijų atstovai tarėsi, kaip sėkmingai įgyvendinti Vietos plėtros strategiją. Vido DULKĖS nuotrauka

Gegužės mėnesį Pasvalio vietos veiklos grupė ketina skelbti kvietimą teikti paraiškas dėl paramos pagal Vietos plėtros strategijos priemonę „Partnerystės įgūdžių plėtojimas, savanorystės skatinimas“. Paramą galės gauti kaimo bendruomenės, jaunimo ir kitos nevyriausybinės organizacijos, mūsų rajone registruotos ir veikiančios viešosios įstaigos, jei jų steigėja – ne rajono Savivaldybė.

Bus remiamos veiklos, numatančios į bendruomenės iniciatyvas įtraukti socialiai pažeidžiamų žmonių – jaunimo, bedarbių, neįgaliųjų – grupes, padedančios atkurti ir puoselėti savitarpio pagalbos tradicijas kaime, taip pat savanorystę skatinantys projektai, aplinkosauginės iniciatyvos.

Partnerystės svarba

Kitaip tariant, paramos gali tikėtis kaimo bendruomenių ir kitų visuomeninių organizacijų pateikti socialinę atskirtį mažinantys ir vietos kultūrines tradicijas puoselėjantys viešieji projektai, nesusiję su investicijomis į nekilnojamąjį turtą.

Didžiausia paramos vienam projektui suma – 16 tūkst. 988 eurai. Paramos intensyvumas – iki 80 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.

Priemonė „Partnerystės įgūdžių plėtojimas, savanorystės skatinimas“ – tarsi įžanga, ruošiantis rengti projektus pagal kitas veiklas, kurių paskirtis remti kaimo verslus. Maždaug po pusmečio planuojama kviesti teikti projektus pagal veiklos sritis „Parama ne žemės ūkio verslui pradėti“, „Parama smulkioms žemės ūkio veikloms ir žemės ūkio produktų apdorojimo bei perdirbimo verslams pradėti“ ir „Parama ne žemės ūkio verslų plėtrai“.

Pasvalio vietos veiklos grupės pirmininkė Helena Simonaitienė minėjo, jog apie 75 proc. per 2014– 2020 metų finansinį laikotarpį vietos projektams skirtų lėšų yra numatyta verslumui kaime skatinti.

Paramos ne žemės ūkio verslui pradėti tikslas – skatinti naujų, ne žemės ūkio veiklų radimąsi kaimo vietovėse. Bus remiami naujai susikūrę privatūs juridiniai ir fiziniai asmenys, įregistruoti ir planuojantys savo veiklą Pasvalio vietos veiklos grupės teritorijoje. Parama teikiama pradedantiems ne žemės ūkio ekonominę veiklą – produktų gamybą, apdorojimą, perdirbimą, įvairias paslaugas, įskaitant ir paslaugas žemės ūkiui.

Pagal veiklos sritį „Parama ne žemės ūkio verslų plėtrai“, parama teikiama jau pradėtai ekonominei ne žemės ūkio veiklai plėtoti. Į paramą gali pretenduoti privatūs juridiniai asmenys, atitinkantys mažai ir vidutinei įmonei keliamus reikalavimus.

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-25 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.