Ties Pasvaliu vilkikas sutraiškė traktorių

Policijos archyvo nuotrauka

Trečiadienį 10.55 val. kelio „Via Baltica“ 40-ajame kilometre, ties „Emsi“ degaline, susidūrus krovininiam automobiliui DAF ir traktoriui MTZ-50 („Belarus“) su priekaba, buvo sunkiai sužalotas traktorininkas, 45 metų pasvalietis S. V., o iš paties traktoriaus liko tik kelios metalo laužo krūvos. Policijos registruotų paros įvykių suvestinėje teigiama, kad 43 metų vilkiko vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, neįvertino atstumo prieš jam atsiradusią kliūtį – traktorių MTZ-50, kuris suko į kairę pusę.

Smūgis į traktorių buvo toks stiprus, kad „Belarusas“ tiesiog subyrėjo į šipulius. Į pakelės griovį nuskriejo vairo mechanizmas, už kelių dešimčių metrų nuo nelaimės vietos atsidūrė ir variklis su pavarų dėže. Į griovį nuvažiavo ir aplamdytas vilkikas DAF su puspriekabe, kuria iš Rygos į Panevėžį buvo vežamos gipskartonio plokštės.

Sunkiai sužalotam traktorininkui nustatytas kairės plaštakos delnikaulio lūžis, dešinės krūtinės ląstos kelių šonkaulių lūžiai, įtariamas galvos skliauto kaulų lūžimas. Greitoji pagalba nelaimėlį išvežė į Panevėžio respublikinę ligoninę.

Prie DAF vairo sėdėjęs Šiaulių rajono gyventojas R. R. sužalojimų išvengė. Eismo nelaimės vietoje daug darbo turėjo ne tik policininkai, bet ir ugniagesiai gelbėtojai, kurie valė išsiliejusius skysčius, rinko traktoriaus nuolaužas, šlavė traktoriaus priekaboje maišais vežtus žirnius.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.