Gamtos mokslų konkursas į Joniškėlį sutraukė daug entuziastų

Mokiniai žaismingai kviečia rūšiuoti atliekas. Vido DULKĖS nuotrauka

Neteršk vandens, nes teks pačiam gerti. Tokiu plakatu jaunimas ragina ūkininkus naudoti mažiau trąšų. Tai viena iš daugelio kūrybinių užduočių, kurias atliko gamtos mokslų konkurso „FizasBioChemis“ dalyviai.

Fizikos, biologijos ir chemijos konkursas Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijoje vyko septintą kartą ir sutraukė dvidešimt vienos mokyklos mokinius bei mokytojus. Štai iki ko išaugo, atrodo, nedidelės gimnazijos iniciatyva!

O viskas prasidėjo 2009-aisiais, kai biologijos mokytojai Ritai Karpavičienei kilo mintis organizuoti konkursą – tarsi savotišką alternatyvą olimpiadai.

Juk olimpiadų užduotys sunkios, dažnam mokiniui sudėtinga jas įveikti. Kai nesugeba išspręsti, ateina ir nusivylimas, ir nepasitikėjimas savo jėgomis.

– Norėjau, kad vaikai patirtų užduočių išsprendimo džiaugsmą. Todėl jos paruošiamos pagal programą, o sprendžia mokinių komanda, – paaiškino biologė Rita Karpavičienė.

Beje, šiai idėjai entuziastingai pritarė vyresniųjų klasių Joniškėlio gimnazistų būrelis. Pirmą konkursą jie ir organizavo, taip pat patys gimnazistai sugalvojo pavadinimą – „FizasBioChemis“.

Gamtos mokslų konkursas Joniškėlyje įsibėgėjo, tačiau organizatoriams pasirodė, kad jis įgauna monotonijos atspalvį, todėl vienerius metus praleido.

Bet tokia pauzė buvo geras pasitikrinimas, jog fizikos, biologijos ir chemijos konkurso tikrai reikia, nes pasipylė klausimai, kur dingo „FizasBioChemis“.

– Šiemet sulaukėme daugiausia dalyvių – net 135 mokinių iš dvidešimt vienos mokyklos. Nors konkursas vyksta kuklioje provincijos gimnazijoje, tačiau mokyklos labai aktyvios – savo komandas išleidžia, duoda transportą atvažiuoti kartais ir netrumpą kelią, tarkim, iš Žagarės, – konkurso populiarumu pasidžiaugia Rita Karpavičienė.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-13 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.