Atgimsta senoji parko estrada

Prie estrados bus įrengta trinkelėmis grįsta aikštelė. Vido DULKĖS nuotrauka

Mėnuo liko iki vieno svarbiausių šių metų kultūros renginio – gegužės 19–21 dienomis Pasvalyje vyksiančio antrojo Šiaurės Lietuvos chorų festivalio. Antrąją festivalio dieną, gegužės 20-ąją, visi renginiai – vyrų, moterų, berniukų chorų, pučiamųjų orkestro „Trimitas“, Vaškų jaunimo muzikos grupės „Marabu Band“ koncertai vyks senojo Pasvalio parko estradoje. Dabar joje – pats darbų įkarštis, nes laiko liko nedaug. Kiekvieną dieną parke lankosi Pasvalio kultūros centro direktorius Robertas Lavickas, darbų eigą fotografijomis fiksuojantis socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Vakar direktorius mielai sutiko papasakoti apie prieš porą savaičių parke prasidėjusius darbus ir laukiamą jų rezultatą. Pašnekovas neabejojo, kad iki festivalio pradžios estrada ir jos prieigos bus sutvarkytos ir gegužės 20-ąją senajame Pasvalio parke nuvilnys net tūkstančio choristų iš visos Lietuvos balsai. Estrada atgimsta miesto seniūnijos ir mūsų rajono uždarųjų akcinių bendrovių „Pasvalio melioracija“ bei „Svalex“ pastangomis.

Mūrinį estrados pastatą rekonstruoja „Svalex“ darbininkai, trinkelėmis grįstos aikštelės, privažiavimo prie estrados įrengimas patikėtas „Pasvalio melioracijai“, o miesto seniūnijos elektrikai atsakingi už tai, kad estrada ir jos prieigos neskendėtų tamsoje. Seniūnijos darbininkai taip pat rūpinasi, kad parko vaizdas vėl džiugintų akį ir širdį. Bus atnaujinti pagrindiniai takai, dėl šių darbų paskelbtas konkursas.

Atnaujintos estrados vaizdas, be abejo, skirsis nuo anksčiau buvusio. Viena svarbiausių permainų – atsisakyta minties įrengti stacionarius suolus žiūrovams. Visų pirma dėl praktinių priežasčių. Kol nėra vadinamosios senojo parko ateities koncepcijos, nesitikima renginių gausos. Tad kur kas racionaliau renginio išvakarėse suvežti suolus ir po to juos išgabenti, užuot palikus pūti ar chuliganams laužyti.

Buvusioje mažojoje estradoje bus maitinami festivalio dalyviai, o atėjusiems pasvaliečiams ir svečiams ketinama pasiūlyti įvairių atrakcijų. Nors ir stovės kilnojami biotualetai, tačiau, kad netektų raudonuoti iš gėdos, stengiamasi, kiek įmanoma, sutvarkyti ir parke likusį viešąjį mūrinį tualetą.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-13 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.