Daug kam per brangu medžioklės trofėjus teikti parodoms

Mūsų rajono medžiotojai tikrai turi ką parodyti savo kolegoms. Tačiau daug kam tai yra pernelyg brangu. Ir taip bus tol, kol parodose mokės ne jos lankytojas, o trofėjaus savininkas. Vido DULKĖS nuotrauka.

Medžiotojų draugijos Pasvalio skyriui priklausančių būrelių medžioklės trofėjų apžiūra įvyko daugiau nei prieš mėnesį. Autoritetingai ir nepriklausomai keliolikos ekspertų komisijai, vadovaujamai Lietuvos medžiotojų draugijos Panevėžio skyriaus pirmininko Petro Vytauto Narbuto, mūsų rajono medžiotojai pateikė per šimtą žvėrių, sumedžiotų per 2016–2017 metų medžioklės sezoną trofėjų.

Kaip informavo Lietuvos medžiotojų draugijos Pasvalio skyriaus pirmininkas Rimantas Kregždė, minėtai komisijai pristatyta net 97 sumedžioti stirninai. Iš jų 9 atitiko medžioklės trofėjų parodai keliamus reikalavimus. Daugiausia (20) stirnų patinų sumedžiota „Girelės“, „:Saločių“ (14), „Kiemėnų“ (12) bei „Naradavos“ ir „Pasvalio“ (po 10) būrelių medžioklės plotuose. Likusių būrelių medžiotojai nušovė po keletą stirninų.

Mūsų rajone per praėjusį sezoną sumedžiota 14 tauriųjų elnių, 6 briedžiai ir 1 danielius. Ekspertų nuomone, parodai buvo tinkami aštuoni tauriųjų elnių ir visi sumedžiotų briedžių bei danieliaus trofėjai.

Be to, parodinius reikalavimus atitiko ir trofėjų apžiūrai pristatyta viena sumedžioto bebro kaukolė. Už parodai tinkamus medžioklės trofėjus mūsų rajono taikliarankius apdovanojo medaliais ir diplomais. Tačiau R. Kregždė negalėjo pasakyti kiek ir kokių trofėjų pasvaliečiai pristatys Lietuvos medžioklės trofėjų parodai, prasidėjusiai praėjusią savaitę.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-11 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.