Netikėtas susitikimas su keliaujančia prancūzaite

Iš Strasbūro keliaujanti Malika Mathieu užsuko į Pasvalio Mariaus Katiliškio biblioteką. Almos DUNAUSKAITĖS

Labai smagus sutapimas: Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje renkasi Lietuvos–Prancūzijos asociacijos mūsų rajono skyriaus nariai bei ketinantys įsitraukti į šią prancūzakalbių veiklą pasvaliečiai ir čia jie netikėtai sutinka prancūzaitę Maliką Mathieu. Ji pėsčiomis keliauja iš Strasbūro ir į mūsų biblioteką už- suko informacijos. Nors paprastai kelionėje bendrauti tenka angliškai, tačiau Pasvalyje pasitaikė puiki proga pasišnekėti gimtąja prancūzų kalba, patirti, jog kažkur Lietuvos pakrašty renkasi frankofonijos entuziastai.

– Iš namų netoli Strasbūro iškeliavau vasario 19-ąją. Mano profesija – filmavimas ir fotografija. Kai žlugo mano firma, tada ir nusprendžiau pakeliauti, – pasakoja Malika. Daugiau keliauja pėsčiomis, kasdien nueina apie 25 kilometrus, retkarčiais pavažiuoja ir autostopu.

Keliaudama prancūzaitė fiksuoja viską, kas gražu ir patraukia akį – pastatai, koplytstulpiai, tai, kas žmogaus su meile padaryta.

Malika jau perėjo Vokietiją, Lenkiją, Lietuvą. Pripa- žįsta, kad nemalonu eiti „Via Baltica“ keliu dėl didžiulio automobilių srauto. Nakvoja paprastai palapinėje, kurią kaip sraigė nešasi kartu. Sulaukia ir malonių staigmenų.

– Kėdainiuose, aviacijos mokyklos aikštelėje, ne tik pasistačiusi palapinę pernakvojau, bet ir darbuotojas atnešė pusryčius, – įstrigusias akimirkas prisimena Malika Mathieu.

Pasvalyje netikėtai susitikusi su frankofonais, Malika šypteli, kodėl susirinko vien moterys. O kur vyrai?..

Toliau Malikos maršrute – Ryga, kur, kaip ji teigė, laukia apmąstymų pauzė. Prancūzaitę traukia į Rytus, tačiau kelionėje nuo Vokietijos iki Lietuvos sutikti žmonės įspėjo, jog šitaip pėsčiomis žingsniuoti Rusijos keliais nėra saugu. Nors, žinoma, visur visko gali nutikti.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-06 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.