Lietuvos bokso čempionate – pasvaliečių triumfas

Aštuoniolikmetis pasvalietis Saimonas Banys (dešinėje) tapo tikra Lietuvos bokso čempionato sensacija. Jaunuolis ne tik pusfinalyje iš kovos eliminavo Londono olimpiados ir 2015 m. Europos čempionato prizininką Evaldą Petrauską, bet ir iškovojo šalies bokso čempiono titulą. Lietuvos bokso federacijos nuotrauka.

Kėdainiuose baigėsi 93-iasis Lietuvos bokso čempionatas, iš kurio pasvaliečiai parsivežė du aukso ir vieną bronzos medalį.

Čempionatas prasidėjo sensacija, kurią penktadienį sukūrė pasvalietis Saimonas Banys. Svorio kategorijos iki 69 kg ketvirtfinalyje rezultatu 5:0 pasvalietis įveikė Deividą Mikalauską ir pateko į pusfinalį, kur jo laukė bene tituluočiausias čempionato dalyvis – Lietuvos ir Europos jaunių čempionas, Londono olimpiados ir 2015 m. Europos čempionato prizininkas Evaldas Petrauskas.

– Tai buvo principinė ir viena gražiausių šio čempionato kovų, kurią vainikavo puiki Saimono pergalė, – susižavėjimo savo auklėtiniu neslėpė bokso treneris Stasys Balčiauskas. – Tai dar viena kylanti Pasvalio ir visos Lietuvos bokso žvaigždė.

Šeštadienį vykusiame finale Saimonas Banys rezultatu 4:1 nugalėjo čempiono vardą gynusį klaipėdietį Deividą Girulį ir iškovojo aukso medalį.

Čempionate dalyvavo ir vienas garsiausių Lietuvos boksininkų pasvalietis Virgilijus Stapulionis, kuris profesionalų ringe per 32 kovas yra iškovojęs 27 pergales (19 – nokautais).

Ketvirtfinalyje V. Stapulionis įveikė Andrių Pusvaškį. Tam prireikė vos dviejų raundų. Pusfinalyje pasvalietis rezultatu 5:0 įveikė Europos jaunimo čempionate kovojusį Ąžuolą Zubę.

Finale Virgilijus pirštines surėmė su Europos jaunimo vicečempionu šilutišku Vytautu Balsiu. Atkakli kova nutrūko baigiatis antrajam raundui, kai mūsų kraštiečiui buvo prakirstas antakis. Kadangi medikai uždraudė toliau tęsti kovą, buvo skaičiuojami surinkti taškai. Jie (3:2) lėmė Virgilijaus Stapulionio pergalę.

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-04 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.