Medžio motyvas – iš kūrėjų vaikystės

Vido DULKĖS nuotraukoje: Darbų autoriai – Leonora Stravinskienė ir Stasys Motiejūnas savo kūriniais Senjorų namų bendruomenę džiugina jau ne pirmą kartą.

Du žinomi rajono menininkai – Leonora Stravinskienė ir Stasys Motiejūnas – savo kūrybą pristatė Pasvalio užimtumo ir paslaugų centro pagyvenusiems ir neįgaliesiems bendruomenei: gyventojams, darbuotojams ir lankytojams. Ant Senjorų namų salės sienos puikuojasi Leonoros Stravinskienės karpiniai ir Stasio Motiejūno prieverpstės, rymo jo iš- drožtas Rūpintojėlis. Abiejų kūrėjų darbuose vyrauja medžių motyvas, tad karpiniai ir dro- žiniai itin gražiai dera vieni prie kitų.

– Užaugau vienkiemyje, netoli Pasvalio. Tėveliai labai mylėjo medžius. Jais buvo apsodinta visa mūsų sodyba, visos pakelės ir medžio motyvas į mano kūrinius atėjo tarsi savaime, kaip neatsiejamas gyvenimo palydovas. Pavadinimų prie karpinių nėra – patys susiraskit juose savo vaizdinius. Iš patirties žinau, kad žiūrovai kūriniuose dažnai įžvelgia daugiau prasmių, negu pats autorius, – teigė Leonora Stravinskienė.

Karpinių meistrė Senjorų namų gyventojams jau pažįstama ir iš ankstesnių parodų – ji čia ne kartą yra pristačiusi savo mokinių darbus.

Toma GIEDRYTĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.