Ringe puikiai kovojo ne tik vaikinai, bet ir merginos

Pasvalyje tris dienas vyko Lietuvos rajonų jaunių bokso pirmenybės, kuriose dalyvavo apie aštuoniasdešimt boksininkų. Mūsų rajono jaunieji bokso entuziastai iškovojo net šešis aukso, du sidabro ir tris bronzos medalius.

Anot trenerio Stasio Balčiausko, tai puikus rezultatas. Čempionu tapo Arnas Kazakevičius, nors tokiose varžybose jis dar per jaunas.

– Kadangi pirmenybės vyko vietoje ir niekur važiuoti nereikėjo, todėl Arną leidau į ringą ir jis tapo čempionu. Finale Arnas įveikė kėdainietį Tamulį, praėjusių metų Lietuvos čempioną, – pasakoja treneris. – Arnas – perspektyvus boksininkas, kurį dar ne kartą pamatysime ringe.

Domantas Balčiūnas jau pirmame raunde aiškia persvara įveikė visus savo priešininkus ir iškovojo čempiono titulą.

Vienbalsiu teisėjų sprendimu visus priešininkus nugalėjo ir aukso medalį laimėjo Evaldas Strelčiūnas.

– O Deividas Luzanovas boksavosi tik pirmą dieną, jau pirmame raunde priešininką pasiuntė į nokdauną ir kova buvo nutraukta. Tačiau pusfinalyje ir finale Deivido priešininkai visai neišėjo į ringą. Gaila, kad nepamatėme daugiau šio mūsų boksininko efektingų kovų, – apgailestavo treneris Stasys Balčiauskas.

Panašiai nutiko ir Arui Dūdėnui, kuris pirmą dieną boksavosi vos pusę raundo ir kova baigėsi aiškia jo persvara. O pusfinalyje ir finale Aro priešininkai taip pat net neišėjo į ringą.

– Ir mūsų Deividas, ir Aras Lietuvos rinktinėje – vieni geriausių boksininkų. Tik Pasvalyje jie savo sugebėjimų neturėjo galimybės atskleisti iki galo, – sakė treneris.

Rasos BALČIAUSKIENĖS nuotraukoje: Kamilė Aglinskaitė (viduryje) apdovanota už valią siekiant pergalės.

Meistriškumu nenusileido ir merginos. Mūsų rajono boksininkė Dominyka Mickutė (svorio kategorija iki 57 kilogramų) iškovojo čempionės vardą. Tai pirmas jos toks laimėjimas.

Antra likusi Gerda Renertaitė (iki 63 kg) finale nusileido boksininkei Kornelijai Šolytei iš Kalvarijos. Bet čia tik pirmos Gerdos kovos ringe. Ir, žinoma, ne paskutinės.

Sidabro medalį iškovojo Kamilė Aglinskaitė (+80 kg), kuri bokso treniruotes lanko vos mėnesį. Pusfinalyje 5:0 ji įveikė šilutiškę, o finale Kamilės laukė pajėgi priešininkė – Europos trečios vietos laimėtoja iš Kretingos.

Visą straipsnį skaitykite 2017-03-25 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.