Gabios gimnazistės paroda Meškalaukio bibliotekoje

Neseniai Meškalaukio bibliotekoje buvo atidaryta meškalaukietės, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos III klasės moksleivės Agnės Norvaišaitės fotografijų paroda „Koks gražus tavo veidas, gimtine: žiemos kerai“.

– Žmogaus sielos grožis atsiskleidžia per jo darbus. Agnytė vidinį „aš“ atskleidė savo fotografijomis, tapybos darbais. Ji sugeba ne tik fiksuoti motulės gamtos sukurtą grožį, bet ir tą akimirką paversti menu, mums, žiūrovams, teikiančiu pasigėrėjimo jausmą, – sakė viena iš parodos organizatorių Meškalaukio bibliotekininkė Genė Rakauskienė

Žvelgiant į fotografijas nesunku pajusti, kad jaunoji menininkė turi labai subtilų supančios aplinkos pajautimą. Agnė meistriškai komponuoja vaizdus, kuriuose gamtos, stichijos didybė persipina su trapumu ir laikinumu.

Polinkis menui – merginos genuose. Šviesaus atminimo tautodailininkas Vaidotas Norvaiša – Agnės dėdė. Gražiai piešia teta Vitalija, menininko ranką turi ugniagesiu-gelbėtoju dirbantis tėtis Saulius, dailiadarbė yra mama Vaida, dirbanti mokytoja Joniškėlio gimnazijoje bei vadovaujanti Meškalaukio bendruomenei.

Agnė Norvaišaitė lanko Pasvalio muzikos mokyklos dailės skyrių. Kartkartėmis savo tapytų paveikslų nuotraukomis pradžiugina socialinio tinklo „Facebook“ sekėjus. O jei draugui ar giminaičiui reikia dovanos, galvos taip pat ilgai nekvaršina – dovanoja savo kūrinį.

Mergina prisipažįsta, jog fotografija susižavėjo dar vaikystėje.

– Kai tik gavau pirmą fotografavimo funkciją turintį telefoną, ėmiau fiksuoti įvairiausius vaizdus. Labiausiai žavėjo gėlės. Po kiek laiko tėvai pastebėjo mano aistrą. Tais metais Kalėdų senelis padovanojo man pirmąjį fotoaparatą. Vėliau jį pakeitė profesionali „Nikon“ kamera. Dabar be jos net į lauką neinu, – tikina jaunoji fotomenininkė.

Visą straipsnį skaitykite 2017-03-25 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.