Jaunoji gelbėtoja: „Tą akimirką nejutau nei skausmo, nei baimės“

Geri ir beatodairiški darbai neturi senaties termino. Nors apie šį įvykį mes sužinojome prabėgus beveik mėnesiui, drąsus ir nesavanaudiškas Vaškų gimnazijos septintokės Emos Janušonytės poelgis neturi likti nepastebėtas.

Ankstyvą sausio pabaigos rytą mergaitė, kaip įprasta, skubėjo mokyklon. Mintis apie artėjančias pamokas netikėtai nutraukė iš gretimos gatvelės sklindantis pagalbos šauksmas.

– Tai buvo pagyvenusios moters balsas, – prisimena įvykį mačiusi tos pačios mokyklos pradinių klasių mokytoja Nijolė Magelinskienė. – Priekyje manęs ėjusi Ema nedelsdama pasileido ton pusėn. Iš paskos nuskubėjau ir aš. Netrukus išvydome šunį, kuris kažką tampė. Buvo tamsu, todėl ne iš karto supratome, jog šuo tąso vaiką.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo šešiametis berniukas, kurį močiutė vedė į darželį. Iš namų išeinančią porą netikėtai užpuolė jų pačių šuo, kuris ėmė kandžioti berniuką. Moteris, nežinodama, kaip nuo sužvėrėjusio keturkojo apginti vaikaitį, parvertė jį ant žemės ir savo kūnu bandė apsaugoti nuo aštrių ilčių.

Kol pasimetusi mokytoja galvojo, kaip padėti į nelaimę patekusiam vaikui, Ema Janušonytė drąsiai puolė į patį įvykių sūkurį. Mergaitė bandė nuvyti šunį. Kai tai nepavyko – pagriebė berniuką ir iškėlė virš galvos. Negalėdamas pasiekti aukos, šuo kelis kartus bandė kąsti Emai. Laimei, iltys tik stipriai suspaudė koją, bet jos neperkando.

Tuo metu į pagalba atskubėjo mokytoja Nijolė Magelinskienė ir dar viena pro šalį ėjusi vaškietė. Moterys su pakelėje rasta kartimi ėmė vyti šunį į šalį. Pasinaudojusi palankia akimirka Ema su berniuku nubėgo ir užsidarė į netoliese buvusią daržinę. Nebematydamas savo aukos, šuo nurimo ir buvo pririštas.

Vido DULKĖS nuotrauka

Visą straipsnį skaitykite 2017-03-02 „Darbe“

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Šita mergaitė verta gražiausių žodžių. Panaši istorija buvo bet ir laiko bus pamiršta, kai berods nuo nepilnametes itužusios mamos kūdikį išgelbėjo socialinė darbuotoja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.