Didesnių nuostolių padėjo išvengti policininkų budrumas

Praėjusio šeštadienio „Darbe“ rašėme apie vasario 22-osios ankstyvą rytą, prieš penktą valandą kilusį gaisrą Pasvalyje, Lėvens gatvėje esančiame ūkiniame pastate. Apdegė ar buvo sulieti jame sukrauti namų apyvokos daiktai ir baldai. Mūrinis ūkinis pastatas nuo gaisro nukentėjo nesmarkiai. Tačiau „raudono gaidžio“ padaryti nuostoliai galėjo būti kur kas didesni, jei ne savo pareigą nepriekaištingai atlikę du mūsų rajono policijos pareigūnai – Reagavimo skyriaus vyresnieji tyrėjai Darius Simonaitis ir Eligijus Sidauga. Vasario 22-osios paryčiui jie tarnybiniu automobiliu „Mitsubishi L200“ patruliavo Pasvalio mieste. Apsisukdami ties Lėvens pagrindine mokykla, pareigūnai pajuto ir pamatė didelį dūmų šleifą. Policininkai tuč- tuojau pasuko į vietą, iš kurios sklido nelaimę pranašaujantys ženklai. Gretimoje Lėvens gatvėje jie pamatė, kad dūmai veržiasi pro ūkinio pastato skardinį stogą. Policininkai bendruoju pagalbos telefonu 112 iškvietė gaisrinę ir puolė žadinti šeimininkus. Jie, matyt, miegojo antrajame aukšte, nes ilgokai teko belstis. Galų gale pasirodė chalatu vilkinti išsigandusi šeimininkė, netrukus miegai išsilakstė ir kitiems namiškiams. Pareigūnai liepė tučtuojau patraukti kieme, netoli ūkinio pastato paliktus automobilius BMW ir „Renault“. Suradusi raktelius, pasvalietė drebančiomis rankomis juos padavė D. Simonaičiui, kuris BMW išvairavo iš kiemo. Tuo metu atskubėję Pasvalio ugniagesiai jau tiesė gaisrines žarnas. Antrojo automobilio „gyvybės“ nerodė akumuliatorius. Laimė, gaisras mašinos nepalietė.

Primename, kad įvykį tiriantys priešgaisrinės apsaugos pareigūnai mano, jog pasvaliečiui L. B. priklausančiame ūkiniame pastate gaisras kilo dėl be priežiūros paliktos kūrentos krosnies ar dėl netvarkingo dūmtraukio. Policininkai D. Simonaitis ir E. Sidauga vidaus reikalų sistemoje dirba jau po 17 metų. Pareigūnai minėjo, kad per tuos tarnybos metus teko visko matyti, tačiau toks įvykis jiems, koks buvo praėjusio trečiadienio ankstyvą rytą – pirmas.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Reagavimo skyriaus policininkų Dariaus Simonaičio (kairėje) ir Eligijaus Sidaugos poelgis yra sektinas bendruomeniškumo ir pilietiškumo pavyzdys.

„Darbo“ inf

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.