Žodžiai – iš širdies į širdį

Trisdešimt dalyvių: dvidešimt penktokų–aštuntokų ir dešimt dešimtokų–dvyliktokų (pirmų–ketvirtų gimnazijos klasių) moksleivių. Dvidešimt keturios merginos, tik keturi vaikinai ir viena mišri gimnazistų grupė, atlikusi poetinę kompoziciją. Tiek jaunųjų talentų iš dešimties rajono bendrojo lavinimo mokyklų susirinko į šiemetį meninio skaitymo konkursą. Jų sugebėjimus vertino solidi komisija – Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos teatro mokytoja metodininkė Asta Liukpetrienė, Pasvalio kultūros centro dramos kolektyvo vadovė Ramunė Uždavinienė, Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Regina Grubinskienė ir tos pačios gimnazijos neformaliojo ugdymo mokytojas Sigitas Paliulis. Tarp skaitovų populiariausia buvo Vytauto Mačernio kūryba – jo eiles pasirinko keturi konkurso dalyviai. Du moksleiviai konkursui pateikė tą pačią ištrauką iš Emilijos Liegutės apysakos „Maumedžių giraitė“. O štai Daujėnų pagrindinės mokyklos dešimtokė Aušrinė Lipnickaitė, vienintelė iš konkurso dalyvių, pasirinktą kūrinį skaitė tarmiškai: žiūrovus bei konkurso komisiją sužavėjo šios merginos emocingai perteikta ištrauka iš monografijos „Daujėnai“ – Kazimieros Šimienės „Portinės kelnės“. Kitos mūsų kraštietės Agnės Žagrakalytės romano ištrauką „Klara“ skaitė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos moksleivė Jovita Kuodytė.

Apibendrindama konkurso rezultatus vertinimo komisijos pirmininkė Asta Liukpetrienė minėjo, jog šiemetis konkurso moto „Skriskit, žodžiai, iš širdies į širdį!“ Anot komisijos vadovės, kai į vieną vietą susirenka tiek daug talentingų vaikų, išrinkti nugalėtojus ir prizininkus visada yra sunku. Kartu A. Liukpetrienė pastebėjo ne vieno konkurso dalyvio balse šiek tiek pasigedusi energijos bei emocijos. „Gal apniukęs oras, o gal užpuolusios ligos kaltos“, – svarstė komisijos pirmininkė.

Bet nepagailėta ir gerų žodžių. Padėkojusi visiems konkurso dalyviams ir jų mokytojams, rajono Savivaldybės švietimo pagalbos tarnybos vyriausioji specialistė Danutė Morkūnienė sakė: „Gera buvo sėdėti bei klausytis žinomų ir dar negirdėtų kūrinių. Labai smagu buvo matyti, kaip žiūrovai gaudo kiekvieną skaitovų tariamą žodį – salėje nesigirdėjo nė menkiausio šnabždesio ar šnaresio“…

Nuotraukoje: Penktų–aštuntų klasių skaitovų grupės prizininkai: Ieva Mitkutė, Lukas Simsonas, Justina Gritėnaitė ir Skaiva Gudauskytė.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2017-02-14 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.