Persitvarkiusios policijos ataskaitiniame susirinkime

Sausio 26-osios, ketvirtadienio, popietę vykęs rajono policijos ataskaitinis susirinkimas prasidėjo ne nuo praėjusių metų veiklos apžvalgos, kaip būdavo įprasta. Į komisariato salę susirinkusius pareigūnus, Savivaldybės vadovus, seniūnus, bendruomenių atstovus ir kitus svečius rajono policijos vadovas Dalius Prakuraitis pirmiausia supažindino su nauja policijos komisariato struktūra, pristatė teritorijų vyriausiuosius tyrėjus, jų pavaldinius bei bendruomenės pareigūnus.

Liko du skyriai

Nuo praėjusių metų spalio 24 d. rajono policijos komisariate liko Veiklos ir Reagavimo skyriai, kuriuose po pertvarkos patvirtinti 63 darbuotojų etatai, iš jų 12 – kol kas neužimti. Veiklos skyriui vadovauja buvęs kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Darius Indrišiūnas. Šis skyrius atsakingas už ikiteisminius tyrimus, kelių policijos administracinę veiklą ir bendruomenių pareigūnų darbą. Skyriuje patvirtinti 32 etatai, iš jų 31 – policijos pareigūno etatas ir tik vienintelė specialistė Daima Kriginienė dirba pagal darbo sutartį. Jai pavesti kanceliariniai reikalai – specialistė tvarko dokumentus.

Sakoma, kad nauja yra tai, kas primiršta. Iš dalies ši mintis tinka kalbant apie policijos darbo pertvarką. Kadaise rajone buvo Pasvalio, Joniškėlio ir Saločių policijos nuovados. Nuo praėjusio rudens rajonas vėl suskirstytas į tris teritorijas – tam, kad efektyviau būtų atliekamas ikiteisminis tyrimas, o gyventojai policininkus dažniau matytų kaimuose ir miesteliuose.

Vyriausiasis tyrėjas Žygintas Stuknys atsakingas už darbo organizavimą Pasvalio miesto ir apylinkių seniūnijose. Jo kolegai, vyriausiajam tyrėjui Artūrui Astrauskui tokia pat veikla pavesta rūpintis Joniškėlio miesto, apylinkių, Pušaloto ir Pumpėnų seniūnijose. Trečiai teritorijai priklauso Saločių, Vaškų, Namišių, Krinčino ir Daujėnų seniūnijos. Jose policijos prevencinę ir nusikalstamų veikų ikiteisminio tyrimo veiklą organizuoja vyriausioji tyrėja Aira Kovaliūnaitė.

Minėtiems trims vyriausiesiems tyrėjams pavaldūs seniūnijose dirbantys pareigūnai. Jų kol kas mažiausia – tik du, Pasvalio miesto ir apylinkių seniūnijose. Veiklos skyriui taip pat priklauso abu bendruomenės pareigūnai – vyriausiasis tyrėjas Viktoras Doda ir vyresnioji tyrėja Gintarė Bačiūrinaitė. Jie atsakingi už prevencinę, švietėjišką veiklą, todėl dažniausiai matomi bendruomenių susirinkimuose. Abu pareigūnai taip pat dažni svečiai mokyklose, vaikų darželiuose.

Reagavimo skyriui, kuriam priklauso 30 policininkų, vadovauja Andrius Bučinskas. Šiame skyriuje dirbantys policininkai atsakingi už patruliavimą, taip pat reaguoja į visus gaunamus pranešimus apie nusikalstamas veikas.

„Manome, kad po pertvarkos pareigūnai galės greičiau reaguoti į gaunamus pranešimus ir sutrumpės jų tyrimo trukmė. Rajono suskirstymas į tris teritorijas leis atlikti daugiau veiksmų atvykus į įvykio vietą, o gyventojai matys daugiau patruliuojančių policijos ekipažų. Praėjusiais metais žadėjome, kad vienu metu patruliuos bent du policijos ekipažai, o po pertvarkos jau penki ekipažai pasirengę reaguoti į įvykius“, – aiškino rajono policijos komisariato viršininkas D. Prakuraitis.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2017-01-31 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.