Ilgai buvo narpliojama byla dėl motociklininko žūties

Pasvalio rajono apylinkės teismas dar vasaros pabaigoje paskelbė nuosprendį kiemėnietei Laimai Venclauskienei dėl eismo nelaimės, per kurią žuvo motociklininkas ir buvo nesunkiai sužeistas automobilio keleivis.

Tačiau nubausta moteris nuosprendį apskundė Panevėžio apygardos teismui, kuris sausio 12-osios nutartimi Pasvalio teismo nuosprendžio nepakeitė ir jis įsiteisėjo.

Priteista atlyginti žuvusiojo šeimai padarytą žalą

L. Venclauskienė nubausta laisvės atėmimu trejiems metams, ta- čiau bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams, įpareigojant dirbti arba būti registruotai Darbo biržoje.

Kiemėnietei dvejus metus atimta teisė vairuoti transporto priemones.

Iš L. Venclauskienės priteista žuvusiojo tėvui atlyginti 10500 eurų, motinai – 20500 eurų, seseriai – pustrečio tūkstančio eurų neturtinės žalos bei po pusantro šimto eurų jų atstovo paslaugoms apmokėti. Ir dar 80 eurų – žuvusiojo draugės atstovo paslaugoms apmokėti.

Iš Lietuvos draudimo priteista žuvusiojo tėvui atlyginti 3000 eurų turtinės ir pusantro tūkstančio eurų neturtinės žalos, motinai – pustrečio tūkstančio eurų, seseriai ir draugei – po pusę tūkstančio eurų neturtinės, o Panevėžio teritorinei ligonių kasai atlyginti 353,86 euro turtinės žalos.

Apsisukdama gatvėje, susidūrė su motociklu

2014 metų gegužės 31-osios vakare L. Venclauskienė Pasvalio mieste, ties Smegduobių parku, vairuodama automobilį „Audi 80“, pažeidė kelių eismo taisyklių reikalavimus. Apsisukdama ne sankryžoje, nedavė kelio priešinga kryptimi atvažiuojančiam motociklui „Honda“, vairuojamam Aurimo Vareikos, ir su juo susidūrė.

Susidūrimo metu motociklininkas žuvo, o automobilio keleivis buvo nesunkiai sužalotas.

Kaltinamoji pasakojo, kad tą vakarą Pasvalyje, šalia Smegduobių parko, sėdo į automobilį, apsidairė, pavažiavo atbula, jog galėtų apsisukti, ir pradėjo apsisukimo manevrą.

Kaip teigė moteris, besisukant priekinis automobilio ratas atsitrenkė į bortelį, stovėdama įstrižai kelio, pamatė greitai atvažiuojantį motociklą. Tikėjosi, kad jis automobilį apvažiuos. Mano, jog motociklininko greitis buvo apie šimtą kilometrų per valandą. Motociklas trenkėsi į automobilį, kuris nuo smūgio apsisuko.

Anot kaltinamosios, matomumas buvo geras, ji gerai matė gatvę, kuria važiavo motociklas. Po eismo nelaimės nukentėjusiųjų atsiprašė, bet neatlygino nė dalies žalos, nes jie nesutiko jos advokatui nurodyti banko sąskaitos numerį.

Automobilio keleivis irgi mano, jog motociklas važiavo maždaug šimto kilometrų per valandą grei- čiu. Apie jo greitį sprendžia iš didelio garso, nes yra profesionalus vairuotojas. Gatvėje buvo vietos, kad motociklas galėtų apvažiuoti automobilį.

Vyriškis, sėdėjęs automobilio priekinėje keleivio vietoje, buvo nesunkiai sužalotas, tačiau neprašo žalos atlyginimo, nes su kaltinamosios šeima seniai draugauja.

Visą straipsnį skaitykite 2017-01-28 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.