Greitai plintantis gripas pasiekė ir mūsų rajoną

Kaip skelbia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Lietuvoje sparčiai plinta ir jau perkopė epideminį lygį. Gripo epidemija paskelbta trylikoje iš 60 savivaldybių.

Praėjusią savaitę šalyje dėl gripo į ligoninę paguldytas 181 žmogus. Iš jų net 102 vaikai iki 17 metų amžiaus. Dešimt ligonių gydyti intensyviosios terapijos skyriuose.

Bendras sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis šalies rodiklis sausio 16–22 dienomis siekė 123,5 atvejo dešimčiai tūkstančių gyventojų. Epideminiu jis laikomas, kai minėtam skaičiui žmonių per savaitę tenka ne mažiau nei 100 gripo ir ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos registruotų atvejų.

Panevėžio apskrityje sergamumas šiomis ligomis toliau didėjo ir praėjusią savaitę jau siekė 148,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Didžiausias jis buvo Panevėžio mieste (246 atvejai 10 tūkst. žmonių) ir Biržų rajone (141 atvejis 10 tūkst. gyventojų).

Daugiau nei dvigubai sergamumas didėjo ir Pasvalio rajone. Praėjusią savaitę dėl ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos į gydytojus kreipėsi 137 rajono gyventojai. Iš jų 88 – vaikai iki 17 metų amžiaus. Be to, užregistruoti ir pirmieji 5 mūsų rajone gripo atvejai. Tarp susirgusiųjų du vaikai. Vienas gripu sergantis ligonis buvo gydomas ligoninėje.

Nors susirgusiųjų pastebimai daugėjo, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Pasvalio rajone praeitą savaitę išliko mažiausias apskrityje ir siekė 56,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Tiesa, nedaug nuo mūsų atsilieka Rokiškio (65) ir Panevėžio (68) rajonai. Tačiau ten nemažą susirgimų dalį sudaro gripas. Tarkim, Panevėžio rajone sausio 16–22 dienomis užregistruoti 39 gripo atvejai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Panevėžio departamento duomenimis, praeitą savaitę gripu sirgo 568 apskrities gyventojai. Iš jų – 234 vaikai. Daugiausia sirgusiųjų šia pavojinga liga buvo Panevėžio mieste: praeitą savaitę gripas diagnozuotas 441 panevėžiečiui, tarp kurių – 167 vaikai iki 17 metų amžiaus.

Visą straipsnį skaitykite 2017-01-28 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.