Gaisras pasiglemžė dar vieną auką

Antradienio rytą, 7 val. 38 min., Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai buvo pranešta, kad Porijų kaime dega gyvenamasis namas. Po dešimties minučių atskubėjus į nelaimės vietą Daujėnų komandos ugniagesiams, liepsna siautėjo pusėje rąstinės „dviejų galų gryčios“ patalpų. Kieme su vaikais buvusi kaimo gyventoja R. T. šaukė, kad viename iš kambarių liko neįgali jos 75 metų motina, namo savininkė V. P.

Deja, ugniagesiams nevaikščiojusios moters išgelbėti nepavyko: atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo jos mirtį. Labiausiai tikėtina, kad nelaimėlė užduso dūmuose.

Atskubėjus dar porai gaisrinių autocisternų, gaisras maždaug po pusantros valandos buvo likviduotas. Nors namas ir išliko, bet nukentėjo gan smarkiai: apdegė trijų kambarių vidinės sienos, kiti kambariai gerokai aprūko. Be to, gesinant gaisrą, visas namas ir jo patalpos buvo sulietos vandeniu.

Bet išliko nepažeista lubų perdanga, stogas ir stogo konstrukcijos. Todėl dar yra vilties, jog namą pavyks suremontuoti. Aišku, tam reikės nemažų investicijų. Motiną ir pastogę praradusią porijietę bei jos mokyklinio amžiaus vaikus – devintokę dukrą ir pirmoką sūnų – laikinai priglaudė Daujėnuose gyvenantys draugai.

Gaisro priežastys dar tikslinamos. Kaip teigė įvykio aplinkybes tiriantys priešgaisrinės apsaugos pareigūnai, labiausiai tikėtina, kad ugnis įsiplieskė dėl gedimo elektros instaliacijoje. Beje, ir gaisrą tą lemtingą rytą pirmi pastebėjo vaikai, susiruošę vykti į pamokas mokykliniu autobusiuku.

Kad minėta gaisro priežastis – labiausiai tikėtina, sutinka ir Daujėnų seniūnas Vladas Vitkauskas, patvirtinęs, jog porijietė R. T. yra tikrai tvarkinga moteris, pavyzdingai auklėjanti vaikus, globojusi neįgalią motiną ir gerai prižiūrėjusi namą

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.