Pasigedo analizės ir geros vadybos

Kai prieš penketą mėnesių rajono Savivaldybės taryba savo sprendimu padidino Pasvalio sporto mokyklos baseino paslaugų kainas, jo lankytojai, žinoma, neapsidžiaugė. Ne vieno jų skundo sulaukė ir Seimo narys Antanas Matulas, nuolat akcentuojantis, jog kultūros, švietimo, visuomenės sveikatos stiprinimo srityse nevalia žiūrėti vien ekonominės naudos, jog pirmiausia turi būti tenkinami žmonių poreikiai prasmingai, kultūringai ir sveikai leisti savo laisvalaikį. Tad parlamentas dar spalio mėnesį kreipėsi į rajono vadovus, prašydamas Savivaldybės taryboje persvarstyti baseino paslaugų įkainius. Tą daryti ruošėsi gruodžio pabaigoje posėdžiavę Savivaldybės tarybos nariai, tačiau Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkui Gediminui Žardeckui pasiūlius, šį klausimą nutarta atidėti. Anot komiteto vadovo, kelių mėnesių, praėjusių nuo kainų pakėlimo, per mažai, kad būtų galima atlikti išsamią analizę ir įvertinti, kaip pakito lankytojų srautai ir pajamos už jiems suteiktas paslaugas.

Klientą prarasti lengva, susigrąžinti – sunku

Beje, savotišką analizę dar iki to laiko buvo atlikęs vienas pasvalietis, kuris pirmasis ir kreipėsi į Seimo narį dėl, jo įsitikinimu, neteisingai ir nelogiškai pakeltų baseino įkainių, bei blogos vadybos ir kainodaros šias paslaugas teikiančioje Pasvalio sporto mokykloje. „Susidaro įspūdis, kad sporto mokyklos vadybininkai nesivargina dirbti savo darbo ir pamatyti pilnesnio šių paslaugų rinkos vaizdo. Per penkerius baseino darbo metus susiformavo nuolatinis lankytojų ratas. Tai pasvaliečiai, rajono kaimuose bei miesteliuose gyvenantys žmonės, svečiai iš aplinkinių rajonų, kaimynai latviai. Bendravau su, deja, jau buvusiais baseino lankytojais iš Panevėžio, Kupiškio. Jie dabar važiuoja į Anykščius – šiame mieste esantis „Bangenio“ baseinas siūlo lankstesnes kainas. Nuolatiniams mūsų baseino lankytojams – kaimynams latviams – pakeltos kainos irgi buvo nemaloni staigmena. Bauskė jau statosi savo baseiną. Klientą atbaidyti galima greitai, o susigrąžinti – sunku“, – savo laiške parlamentarui rašė minėtas pasvalietis. Palyginimui jis pateikė ir artimiausių mums baseinų įkainius. Beje, jau po šio palyginimo, prieš pat Naujuosius metus, paslaugų kainos gerokai buvo padidintos ir Anykščių „Bangenio“ baseine, kurį administruoja Viešoji įstaiga „Sveikatos oazė“. Jos dalininkai – Anykščių rajono savivaldybė ir Anykščių technologijos mokykla.

Savaitgaliais ir švenčių dienomis suaugusiam žmogui 3 val. baseino ir pirčių malonumų Anykščiuose kainuoja 8, Pasvalyje – 9 eurus. Be to, Anykščiuose galima įsigyti bilietų „Šeimoms“ (mama, tėtis ir vienas vaikas nuo 7 iki 18 metų). Trys Anykščių baseine praleistos valandos tokiai šeimai kainuotų 19 eurų. Jei du suaugusieji ir vaikas pirktų įprastinius vienkartinius bilietus, trims žmonėms tai kainuotų 22 eurus. Anykštėnams siūloma ir įvairių vienkartinių akcijų.

Anykščių baseine, be mums įprastų pirčių, kurias turime Pasvalyje, dar yra garinė druskų pirtis, šildomas relaksacinis suolas.

Pasvalio baseine pensininkams, neįgaliesiems, studentams ir moksleiviams 3 val. be pirčių darbo dienomis kainuoja 3 eurus, su pirčių paslaugomis – 4 eurus. Savaitgaliais ir švenčių dienomis nuolaida netaikoma niekam. Anykščiuose darbo dienomis visos kainos minėtoms lankytojų kategorijoms didesnės negu pas mus, o savaitgaliais ir švenčių dienomis taikoma nuolaida: 3 val. baseine su pirtimis moksleiviams ir studentams kainuoja 6 eurus, neįgaliesiems ir senjorams – 5,3 euro. Į Pasvalio baseiną vaikai iki dvejų metų įleidžiami nemokamai, nuo dvejų iki septynerių metų – už 1,1 euro ir vandens malonumais gali mėgautis bet kurią savaitės dieną tiek, kiek baseine būna juos lydintys suaugusieji. Anykščiuose trys valandos baseine su pirtimis vaikams nuo trejų iki šešerių metų kainuoja 2 eurus.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.