Ne tik moko, bet ir pati kuria

Pasvalio krašto muziejuje pristatyta Aidos Garastaitės-Dulkienės kūrybos paroda „Nuo grafikos iki fotografikos“. Darbai eksponuojami dviejose salėse. Parodos atidarymo ir jubiliejaus proga Aidą apsupo visas būrys sveikintojų. O pirmieji – Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos gitaristai, vadovaujami Sigito Paliulio.

– Koks Pasvalys be Aidos! Ji visada bėga, visada skuba, ir labai daug suspėja, – pastebi Pasvalio krašto muziejaus darbuotoja Sigutė Kučienė, kuri su Aida irgi buvo kolegė. – Aida muziejuje organizuodavo parodas pačių įvairiausių meno sričių. O kalėdinė „Metų“ paroda, į kurią stengiamasi pakviesti, surasti kuriančius mūsų krašto žmones, tapo tradicija ir gyvuoja iki šiol.

2008-aisiais Aida išleido knygą „10 metų su paroda „Metai“, o leidinyje „Pasvalio tautodailininkai“ apžvelgia mūsų krašto tautodailės istoriją, pristato tautodailininkus bei jų kūrybą.

Aida idėjų semiasi iš aplinkos, neretai atrodo tarsi iš nieko. Gal dėl to jai sunkiau suprasti, kodėl, tarkim, mokiniai kartais tingi pasukti galvą, įdėti daugiau darbo ir pastangų, kad sukurtų ką nors savito ir įdomaus. Kaip prisiminė buvusi gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Regina Slančiauskienė, mokinė yra pasiguodusi, jog prifotografavo gausybę nuotraukų ir nė viena netiko. Tokia reikli ta mokytoja.

Vis dėlto mokiniai atėjo pasveikinti savo fotografijos mokytojos. Su jais Aida nuveikia daug įdomaus ir siekia profesionalumo. Surengtos parodos Pasvalyje, Biržuose, Panevėžyje, išleistas atvirukų rinkinys „Pasvalio miesto vaizdai mokinių darbuose“, sukurti fotoatvirukai su žymių žmonių posakiais, balandžio 1-osios proga skiriama linksma fotografija ir dar daugybė įvairiausių akcijų, projektų, netradicinių pamokų…

Beje, Aida fotografijos moko net keturių mokyklų vaikus – Pasvalio Petro Vileišio, Biržų Saulės, Pumpėnų gimnazijų bei Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos.

Visą straipsnį skaitykite 2017-01-24 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.