Naujuosius pradėjo maudynėmis ir bėgimu

Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubas „Vėtra“ Naujuosius metus pradėjo bėgimu Kėdainiuose ir žiemiškomis maudynėmis Pasvalio Šilo ežerėlyje. „Ruonių“ maudynės tradiciškai būdavo rengiamos jau pirmąją Naujųjų metų dieną, tačiau šiemet Naujieji atėjo be sniego ir be ledo, tad teko kiek luktelėti. Juo labiau kad ir vandens telkiniai po gruodžio lietaus buvo dar drumzlini.

Užtat praėjusį šeštadienį, sausio 7-ąją, kai Kėdainiuose startavo naujasis Lietuvos bėgimo taurės sezonas, Lietuvą jau kaustė stingdantis šaltis, perkopęs minus 20 C. Jis neišgąsdino iš visos šalies susirinkusių bėgimo entuziastų. Tarp 200 bėgikų, jėgas išbandžiusių penkių arba dešimties kilometrų ilgio trasose, buvo ir būrelis „Vėtros“ klubo atstovų. Visi jie pasirinko dešimties kilometrų distanciją ir sėkmingai ją įveikė, savo klubui pelnydami pirmuosius šiemečius taškus.

O sekmadienį, šalčiui šiek tiek atlėgus, vėtriečiai Pasvalyje surengė pramogą žiemos maudynių mėgėjams ir atkakliausieji „ruoniai“ sušoko į eketę. Jie šmaikštavo, jog vandenyje tikrai šilčiau negu ant kranto…

Šį šeštadienį „Vėtros“ klubo nariai dalyvaus Vilniuje rengiamame XXV tradiciniame tarptautiniame pagarbos bėgime „Gyvybės ir Mirties keliu“, skirtame žuvusiems Lietuvos Laisvės gynėjams atminti ir įveiks kelią nuo Antakalnio kapinių iki Televizijos bokšto. Sekmadienį pasvališkiai bėgimo entuziastai važiuos į Molėtus ir startuos XXVII tradiciniame bėgime „Aplink Želvos ežerą“. Tad metų pradžia itin turininga renginiais, propaguojančiais aktyvų gyvenimo būdą.

Toma GIEDRYTĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.