Kaimynai draugaus artimiau

Šios savaitės pirmadienį pasvaliečiai sulaukė nemažo svečių būrio iš kaimyninio Pakruojo rajono. Pas mus lankėsi šio rajono Savivaldybės delegacija: meras Saulius Gegieckas, administracijos direktorė Erika Kižienė, Savivaldybės tarybos narys Jonas Juozapaitis, Vietos veiklos grupės valdybos pirmininkė, mero patarėja Rūta Sausienė, Socialinės rūpybos, Strateginės plėtros ir statybos, Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyrių vadovai.

Šį susitikimą inicijavęs Seimo narys Antanas Matulas minėjo, jog stiprinti kaimyninių Pasvalio ir Pakruojo savivaldybių ryšius yra vienas iš svarbių jo, kaip abiem rajonams atstovaujančio parlamentaro, veiklos programos nuostatų. Ją išsakęs dar prieš Seimo rinkimus, pritarimo sulaukė iš abiejų savivaldybių vadovybės.

– Nors sprendimas suformuoti naują Pasvalio-Pakruojo rinkimų apygardą buvo kiek keistokas, bet esu pasiryžęs darbuotis taip pat aktyviai, kaip dirbau atstovaudamas Pasvalio-Panevėžio rinkimų apygardos žmonėms. Susipažindamas su Pakruojo kraštu, jame randu labai daug gražių dalykų. Neseniai buvau šio rajono tremtinių susibūrime. Maloniai nustebino, kad jame dalyvavo labai daug jaunimo, moksleivių, kurie jau iki to susitikimo domėjosi tremties istorija, rinko medžiagą apie šį skaudų mūsų tautos gyvenimo laikotarpį. Renginyje jaunieji pakruojiškiai klausėsi tremtinių prisiminimų, o patys jiems dovanojo savo dainas ir šokius. Tokie susitikimai turi didelę ugdomąją, edukacinę, pažintinę vertę ir yra puikus dviejų skirtingų kartų bendravimo pavyzdys, – teigė Antanas Matulas.

Parlamentaras pastebėjo, jog ir Pasvalio, ir Pakruojo savivaldybės yra pasirašiusios daug bendradarbiavimo sutarčių su užsienio šalių savivaldybėmis – švedais, norvegais, vokiečiais, prancūzais, italais, lenkais, gruzinais, latviais ir kt. Bet būtina artimiau bendradarbiauti ir su šalia esančiomis savo šalies savivaldybėmis.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-12-17 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Kodėl į susitikimą nebuvo pakviestas pakruojietis p. Saulius Margis?
    Nesinori „mosuoti kumščiais po mūšio“ (vienos pasvalietės nuomonė 2016 – 11 – 12 „Darbe“), nebūtinas kraštiečių bendrijos ir jos pirmininko sveikinimo, „tapus garbingo nepriklausomos Lietuvos 100 – mečio Seimo nariu“ (!?!) suabsoliutinimas, pamirškim painias antraštes „Darbe“ ( „Pasvalyje triumfavo Antanas Matulas, šalyje – Valstiečių ir žaliųjų sąjunga“; lyg Pasvalyje ta sąjunga nebūtų irgi nokautu laimėjusi…).
    Teisę gyvuoti turi ir kitokia nuomonė: p. S. Margis savo intelektu bei konkrečiais darbais Pakruojyje niekuo nenusileidžia oponentui iš Pasvalio, todėl būtų ir gražu, ir teisinga, ir naudinga, jog šiuos abu vyrus dažniau matytume darbuojantis k a r t u! Jaunatviškas entuziazmas tikrai nepakenktų senstančiam „iniciatoriui“ (būtent tokiu vardu „Darbas“ gal 10 kartų įvardijo p. Matulo asmenį).
    Sutikit: penktos kadencijos Seime apibūdinimui tinka išmintis – senas arklys vagos negadina, tačiau ir nearia giliai…
    P. S. „Fotkėje“ matome: du vyrai savo raumeningais pečiais užstoja gležną moterį! Tur būt nereikalingos „bendros kultūros dienos“, kad kaimiškųjų rajonų „elitas“ išmoktų elementaraus mandagumo?..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.