Dosni 80-oji kelionė

80-oji kelionė iš Norvegijos į Pasvalį. 700 Pasvalio krašto vaikams ir senjorams – kiekvienam individualiai – parinktų ir dailiai įpakuotų kalėdinių dovanų: pagal ūgį, amžių ir pan. Dar 200 dovanų savo rankytėmis supakavo Norvegijos vaikų darželių auklėtiniai, paprašę, kad geroji fėja iš fiordų šalies juos nugabentų mažiesiems pasvaliečiams. Ir daug kitos mūsų bičiulių norvegų paaukotos labdaros, atitekusios rajono seniūnijose gyvenančioms remtinoms šeimoms.

Su tokiu dideliu dovanų kraičiu prieš šv. Kalėdas į Pasvalį atvažiavo mūsų krašto garbės pilietė norvegė Inger Bekkevik. Visa tai jai padėjo atgabenti trys kiti nuoširdūs mūsų draugai iš Norvegijos – Arnfinn Jensen, Jorgen Havn ir didžiulę mašiną atvairavęs Torstein Lofthavg.

Geradariai iš fiordų šalies apsilankė visose rajono seniūnijose. Ne vieną šeimą, kurias pažįsta ir remia jau daug metų, aplankė asmeniškai. Pabuvojo Mikoliškio ir Joniškėlio vaikų darželiuose, Namišių pradinėje mokyklėlėje ir dovanėles įteikė visiems šias ugdymo įstaigas lankantiems vaikams. Svečiavosi Deglėnų, Dagių, Raubonių, Ličiūnų bendruomenėse, o Vaškuose Inger Bekkevik įžiebė Kalėdų eglę. Joniškėlio slaugos ligoninėje su lauktuvėmis lankė čia gulinčius žmones, viešėjo Pasvalio „Carito“ dienos centre, Joniškėlio labdaros valgykloje, kurią norvegai padėjo įkurti ir remia nuo pat pirmų jos gyvavimo dienų.

Ypač nuoširdus susitikimas įvyko Pasvalio paslaugų ir užimtumo centre pagyvenusiems ir neįgaliesiems, kitaip tariant, Senjorų namuose. Inger Bekkevik patikino, jog čia ji iš tiesų jaučiasi tarsi namuose, nes kaskart, atvykusi į Pasvalį, čia apsigyvena.

Senjorų namų gyventojus ir jų svečius nudžiugino Pasvalyje įsikūrusios mokyklėlės „Conmuzika“ mažųjų dainininkų koncertas. Visi jie – dar ikimokyklinukai, tad su seneliais bendravo labai nuoširdžiai ir laisvai.

– Savo mokyklėlėje mes mokomės ne tik dainuoti, bet ir ritmuoti, vaidinti, žaisti – žodžiu, linksmai leisti laiką. Šiandien viso to išmokysim ir jus – surengsim linksmą muzikos pamokėlę, – šypsojosi mažųjų atlikėjų mokytoja Živilė Liegytė.

Nuotraukoje: Mažiesiems dainininkams norvegė Inger Bekkevik išdalino saldžias fiordų šalies elfų dovanas.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-12-17 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.