Artino Viktorijos svajonę: pasveikti ir būti šokėja

Mažosios Viktorijos smagūs pamąstymai, kur keliauja vaikų žaidimų aikštelėje aptikta skruzdėlytė, jos atviras prisipažinimas, kad, nors kai ko ir bijo, bet vis tiek yra drąsi mergaitė, atrodytų, turėjo sukelti linksmą šypseną. Bet filmuotas epizodas apie šią mažylę, tapusią ne tik daugelio pasvaliečių, bet ir žmonių iš kitų Lietuvos kampelių, širdžių princese, ne vienam išspaudė ašarą. Viktorija galinėjasi su sunkia piktybine liga, tad net ir mažos pramogos jos šiandieniame gyvenime – tarsi šviesos spindulėlis.

Filmuoti kadrai apie drąsuolę Viktoriją ir jos kalbintą skruzdėlytę buvo parodyti rajono Savivaldybės mero Gintauto Gegužinsko organizuotame tradiciniame Kalė- diniame labdaros vakare – jau keturioliktame. Visos jame surinktos lėšos bus skirtos šiai mažylei gydyti ir reabilitacijai.

– Tviskanti Kalėdų eglė, aikštės ir gatvių puošmenos kuria šventinę nuotaiką, stiprina artėjančio stebuklo nuojautą. Bet stebuklą galime sukurti ir mes patys – visi kartu, – atverti širdis gerumui ir dosnumui kvietė vakaro šeimininkas, rajono meras Gintautas Gegužinskas. – Pernai jūsų gerumas pagelbėjo mažajai Augustei, kurią irgi buvo užklupusi negailestinga liga. Šiandien Augustė vėl džiaugiasi vaikystės smagumais, todėl ir ji, ir jos tėveliai jums visiems dar kartą siunčia nuoširdžiausius padėkos žodžius. O drąsioji Viktorija, jau spėjusi tapti mūsų širdžių princese, ką tik grįžo iš sanatorijos ir širdimi bei mintimis šiandien yra čia – su mumis.

Labdaros vakare dalyvauja jos mama Irena. Labdaros renginio dalyvius sveikino Pasvalio dekanas, ats. kpt. kun. Jonas Tamošiūnas:

– Jei kas nors čia susirinkusių žmonių paklaustų apie jų vietą visuomenėje, socialinę padėtį, išsilavinimą, pareigas, sulauktume labai skirtingų atsakymų. Tačiau šiandien visus suvienijo bendras tikslas – atsiliepti į kito žmogaus skausmą, savo pečiais kilstelėti naštą, kuri sergančios mažylės šeimai yra nepakeliamai sunki. Ačiū, kad esate neabejingi kito nelaimei, kad dalijatės gerumu. Šiemečio Kalėdinio labdaros vakaro forma – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ ir dainininko Deivio Norvilo koncertas: už bilietus surinktos lėšos buvo žiūrovų auka mažajai Viktorijai. Kiekvienas aukojo pagal išgales, nes bilietų kainos svyravo nuo 10 iki 100 eurų. Tie, kas negalėjo ateiti į koncertą, pinigėlius aukojo iš anksto. Ne tik pavieniai žmonės, bet ir įmonės, įstaigos – Pasvalio lopšelio-darželio „Liepaitė“, miesto seniūnijos, UAB „Aukštaitijos aruodas“ kolektyvų, Savivaldybės administracijos skyrių, Pasvalio „Rotary“ klubo, Lietuvos teisininkų draugijos Pasvalio skyriaus žmonės. Be to, labdaros vakaro dalyviams buvo išdalinti tradiciniai balti gerumo vokai, į kuriuos kiekvienas galėjo įdėti savo auką.

Šių gerumo vokų paprašė ir pasvaliečių svečiai – atlikėjas Deivis Norvilas bei orkestro „Ąžuolynas“ šokėjų grupės choreografas Dainius Bervingis.

– Kad šis mūsų koncertas turės konkretų ir labai prasmingą tikslą, aš sužinojau tik atvažiavęs į Pasvalį. Ačiū visiems, kas sumanė ir kas remia šią gražią iniciatyvą. Linksminti žiūrovus paprastame koncerte yra daug lengviau negu dainuoti tokiame kilniame renginyje. Prie šios paramos akcijos mielai prisidėsiu ir aš. Juk liga neklausia, kas tu esi, kiek tau metų – ji tiesiog ima ir atsėlina. Ištiesti pagalbos ranką jos užkluptam žmogui yra kilnu, – jaudulio neslėpė žinomas atlikėjas Deivis.

Nuotraukoje: Labdaros vakaro iniciatorius rajono meras Gintautas Gegužinskas, renginio vedėja Asta Liukpetrienė, Pasvalio dekanas kun. Jonas Tamošiūnas ir iš ekrano žvelgianti mažoji Viktorija.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-12-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.