„Posėdis“ – mėgėjų teatrų festivalio finale

Ne vieną šalies miestą apkeliavęs ir daugybės puikių įvertinimų bei komplimentų sulaukęs Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos bendruomenės spektaklis „Posėdis“ (scenarijaus autorė Jolanta Rastauskienė, režisierė Asta Liukpetrienė) vienu geriausiu buvo pripažintas ir XXIII Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų apžiūroje- šventėje „Atspindžiai“. Joje dalyvavo net 82 mėgėjų teatrai iš visos Lietuvos.

„Atspindžiai“ – senas gražias tradicijas turintis, ko gero, pats bendruomeniškiausias, didžiausias ir labiausiai teatro mėgėjų bendruomenę vienijantis festivalis. Nuo 1991 metais surengtos pirmosios šventės parodyta per 600 skirtingų žanrų ir stilių spektaklių, sukurta per 7000 vaidmenų.

Šiemetė mėgėjų teatrų šventė išsiskyrė dalyvių gausa – žiūrovams ir apžiūros komisijai pristatyti 85 spektakliai. Solidi vertinimo komisija, sudaryta iš žinomų Lietuvos teatralų, pastebėjo ir įvertino pasvališkių profesionalumą, jų entuziazmą ir „Posėdis“ vieningu komisijos sprendimu pateko į festivalio finalą. Gruodžio 11 dieną jis bus rodomas finalinėje Lietuvos mėgėjų teatrų apžiūros šventėje, Šeduvos kultūros ir amatų centre. Pasak renginio organizatorių, į finalą atrinkti patys ryškiausi, meniškiausi darbai, o publicistiniai spektakliai buvo itin aukšto meninio lygio.

„Šeduvoje mūsų laukia turbūt pats atsakingiausias „Posėdis“, – sako viena šio spektaklio sumanytojų, scenarijaus autorė Jolanta Rastauskienė.

Lėvens pagrindinės mokyklos bendruomenės kūrinio – spektaklio „Posėdis“ premjera įvyko pernai rudenį. O festivalio apžiūros „Atspindžiai“ finalinėje šventėje rodomas pasvališkių spektaklis bus jau aštuntasis dar visai trumpame mokyklos bendruomenės suburto mėgėjų teatro kelyje. Palinkėkime šiam kūrybingam kolektyvui sėkmės

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.