Į vestuves – ir traktoriumi, ir limuzinu

Daujėniečių Irenos ir Albino Bukelių namuose ant sienos keroja plačiašakis giminės medis. Jo šakose – keturi šios darnios poros užauginti vaikai, dvylika anūkų, trys proanūkiai. Vienas proanūkis – dar pakeliui, tad netrukus ant medžio sulapos dar viena, kol kas liauna šakelė.

Giminės medis Bukelių namus papuošė beveik prieš dešimtį metų – tai vaikų dovana, kai Irena ir Albinas šventė savo 60-mečių jubiliejus: abu jie gimę 1947-ųjų pavasarį. O kaip tik šiandien – gruodžio 3-iąją – jų vestuvių auksinis jubiliejus: lygiai prieš 50 metų pora sumainė aukso žiedus.

„Tada autobusą su vestuvininkais iš mūsų vienkiemio pažliugusiu lauko keliuku tempė vikšrinis traktorius. O per Auksines vestuves sutvirtinti savo santuokos važiavome limuzinu – tai dar viena staigmena, kuria mus pamalonino vaikai“, – praėjusį savaitgalį atšvęstą auksinį santuokos jubiliejų ir pačią bendro gyvenimo pradžią vaizdžiai palygino daujėniečiai.

Irena kilusi iš gretimo Biržų rajono – užaugo Nemunėlio Radviliškyje, Albino gimtinė – Joniškėlis. Bet Daujėnuose abu jie gyvena nuo pat žalios jaunystės. Baigusi vidurinę mokyklą, Irena į šį miestelį atvažiavo dirbti bibliotekininke, Albinas – dar anksčiau, kai į Daujėnus persikėlė jo tėvai.

Tame pačiame name, kur tuomet buvo įsikūrusi Daujėnų biblioteka, repetuodavo meno saviveiklininkai. Jų būryje nuolat sukiodavosi ir Albinas, nuo mažens iš rankų nepaleisdavęs armonikos. Be to, čia stovėjo pirmasis Daujėnuose kolūkio nupirktas televizorius. Tad jaunimo visada būdavo pilna. Čia Albinas ir nusižiūrėjo dailią bibliotekininkę, o po gerų metų pora atšoko vestuves. Bet netrukus jaunavedžiai laikinai buvo išskirti – Albiną paėmė į sovietų kariuomenę. Laimei, neilgam – į pasaulį pasibeldė jųdviejų pirmagimiai dvyniai ir jauną tėtį demobilizavo.

Ūgtelėjus dvyniams – Audronei ir Albinui – Bukelių šeimoje gimė dukra Virginija, o vėliau – ir pagrandukas Valdas.

Daugybę mūsų tautiečių šeimų šiandien išsklaidė emigracija. O Irena ir Albinas Bukeliai gali didžiuotis, kad visi keturi jų vaikai ne tik kad neieškojo laimės svečiose šalyse, bet, sukūrę savo šeimas, apsigyveno čia pat – gimtuosiuose Daujėnuose. Jaunylio Valdo šeima – netgi toje pačioje gatvėje, visai šalia tėvų.

Bukelių sūnus Albinas – draudimo bendrovės BTA Pasvalio atstovybės vadovas, dukra Audronė dirba prekybos centre Pasvalyje, Virginija – Daujėnų pagrindinės mokyklos muzikos mokytoja, jaunėlis sūnus Valdas – Daujėnuose įsikūrusios UAB „Skarbuva“ direktorius.

Auksinį santuokos jubiliejų atšventę daujėniečiai džiaugiasi, kad visų vaikų šeimose irgi vyrauja darna, gerų žodžių negaili marčioms ir žentams. Net ir giminės medyje tarp vyriško ir moteriško prado galima įžvelgti harmoningą pusiausvyrą: patys Bukeliai užaugino dvi dukras ir du sūnus, turi šešis anūkus ir šešias anūkes, du proanūkius, vieną proanūkę… Irena šypsosi, jog neaišku, į kurią pusę šią lygiavą nusvers netrukus atkeliausianti dar viena proanūkių dinastijos atžalėlė. Beje, ir dvyniai Bukelių giminėje ne vieninteliai: dvynukus Evaldą ir Eimantą augina Valdo šeima.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-12-03 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.