Direktorei įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas

Lapkričio 29 d. kadenciją baigiantis kultūros ministras Šarūnas Birutis įteikė Kultūros ministerijos garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorei, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentei Danguolei Abazoriuvienei.

Apdovanojimas D. Abazoriuvienei skirtas už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už bendruomeniškumo stiprinimą, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

„Svarbi D. Abazoriuvienės veiklos sritis – Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų bendradarbiavimo plėtojimas ne tik su Baltijos ir Šiaurės šalių bibliotekininkais, bet ir aktyvus dalyvavimas pasauliniuose bibliotekininkų renginiuose. Už- megzti ryšiai su Bambles komunos (Norvegija), Iecavos valsčiaus (Latvija), Lievino (Prancūzija) bibliotekomis, Giotenės komunos (Švedija), Ukrainos, Slovėnijos ir kitų šalių bibliotekininkais sudaro galimybes organizuoti inovatyvius tarptautinius renginius, keistis įvairių šalių bibliotekų patirtimi. Ši patirtis ir visos sukauptos žinios, pritaikytos Lietuvos bibliotekose, leidžia gerinti paslaugų kokybę, plėtoti bibliotekų veiklą, ir tuo visų pirma gali pasinaudoti bibliotekų lankytojai Lietuvoje“, – įteikdamas apdovanojimą sakė Š. Birutis.

Danguolė Abazoriuvienė 1984 m. baigė bibliotekininkystės studijas Vilniaus universitete, gavo paskyrimą ir pradėjo dirbti Pasvalio rajono centrinėje bibliotekoje (dabar Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka) metodikos skyriaus vedėja. Nuo 1994 m. paskirta šios bibliotekos direktore. 2012 m. buvo išrinkta Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos pirmininke (nuo 2015 m. – prezidente) ir iki šiol eina šias pareigas.

Visą straipsnį skaitykite 2016-12-01 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.