Projekte – beveik tūkstantis aktyvių dalyvių

„Tai buvo didelės apimties ir plataus spektro, todėl nelengvas projektas. Bet turėdami nuoširdų norą tobulėti ir puikius partnerius iš Norvegijos, susitvarkėm neblogai ir sėkmingai suvaldėm šį įvairiapusį, daug veiklų apimantį projektą“. Tokiais žodžiais baigiamąją projekto „Pasvalio, Biržų ir Telšių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų bei vadovų gebėjimų stiprinimas pasinaudojant Norvegijos patirtimi“ konferenciją pradėjo Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Vilius Povilionis.

Konferencija surengta istorinėje Biržų pilyje. Į ją atvyko gausus projekto iniciatorių ir vykdytojų – Pasvalio PASPC darbuotojų būrys, dalyvavo projekto partnerių – biržiečių ir telšiškių – atstovai, taip pat svečiai iš Norvegijos, kurie irgi buvo projekto partneriai.

Konferencijos dalyvius sveikino Pasvalio ir Biržų rajonų merai Gintautas Gegužinskas ir Valdemaras Valkiūnas. Jie abu akcentavo, jog sugebėjimas parengti bendrą projektą, kartu jį įgyvendinti ir semtis vieni kitų patirties yra puikus draugystės pavyzdys. Valdemaras Valkiūnas prisiminė savo studijų metus, kai garbūs profesoriai studentams nuolat primindavo: „Jei nori gerai išmokti, reikia devynis kartus pakartoti“, o norint sustiprinti žinias ir gebėjimus, reikia nuolat juos prisiminti ir atnaujinti.

Mintimis apie projekto naudą dalijosi Biržų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irutė Varzienė:

„Mano įsitikinimu, svarbiausias dalykas, kurio tiesiog privalome mokytis iš norvegų – dalykinis profesionalumas, kai kiekvienu net ir sudėtingiausiu atveju kiekviena tarnyba, kiekvienas joje dirbantis žmogus iki smulkmenų žino, kokie turi būti jo žingsniai. Tada ir pats darbuotojas jaučiasi daug saugiau, nes žino, už kokius veiksmus būtent jis atsakingas. Jei to nėra, darbas nebus efektyvus ir norimo rezultato nesulauksime. Tad nuolat mokytis – tiesiog būtina. Net jei neišgirsti nieko naujo, patikrini pats save“.

Nuotraukoje: Projekto partnerių – Pasvalio, Biržų ir Telšių sveikatos priežiūros įstaigų bei Norvegijos Drangedalo komunos – atstovai ir savivaldybių vadovai.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-26 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.