Geriausiems ūkininkams – žemės, vandens ir saulės simboliai

Iš visos šalies į Kauno kultūros ir sporto centrą „Girstutis“ buvo sukviesti konkurso „Metų ūkis 2016“ nugalėtojai bei prizininkai. Tarp jų – ir Pasvalio krašto ūkių, šiemet pelniusių pažangiausiųjų vardą, šeimininkai: konkurso nugalėtojai Emilija ir Povilas Garlauskai, ūkininkaujantys Gineikių kaime, antros vietos lamėtojai namišiečiai Laimutė ir Remigijus Samulioniai, trečios vietos prizininkai švobiškiečiai Diana ir Žilvinas Čabai. Visi jie valdo augalininkystės ūkius.

„Metų ūkis“ – ilgiausias tradicijas tarp žemdirbių turintis konkursas, rengiamas kasmet nuo 1994-ųjų ir išlaikęs esminius savo principus. Svarbiausias kriterijus – ūkis per pastaruosius metus turi būti padaręs realią pažangą ir įvertintas pagal konkurso nuostatus. Nuo pirmųjų konkursų ūkiai gerokai pastambėjo, tačiau laimėtojais tampa labai įvairaus dydžio gyvybingi, pažangiai besitvarkantys ūkiai.

Apibendrinęs konkurso rezultatus, Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas pasidalijo savo mintimis apie nuveiktus darbus ir laukiančius naujus iššūkius.

„Šie metai žemdirbiams buvo itin nepalankūs, o jiems realiai galėjusi padėti šalies valdžia dažniausiai atsakydavo formaliais biurokratiniais raštais. Viliamės, jog vis pasigirstančios kalbos apie žemdirbių ir kitų verslo šakų mokamų mokesčių suvienodinimą ir liks tik kalbomis. O gal suvienodinkim ir visų jų darbo dienos trukmę, nes per darbymečius ūkininkai pluša beveik ištisą parą“, – su ironija siūlė Ūkininkų sąjungos vadovas.

„Metų ūkio 2016“ konkurso rezultatus savo rajonuose pateikė 42 šalies savivaldybės, o iš viso konkurse dalyvavo 450 ūkių. Kiekviename rajone išrinkta po vieną pirmos, antros ir trečios vietos laimėtoją.

Nuotraukos: Pasvalio krašto ūkininkai – „Metų ūkio“ konkurso nugalėtojai ir prizininkai – Emilija ir Povilas Garlauskai, Laimutė ir Remigijus Samulioniai, Diana ir Žilvinas Čabai – su juos sveikinusiais žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene, LŪS pirmininku Jonu Talmantu, UAB „Biržų žemtiekimas“ vadovu Sauliumi Silicku ir mūsų rajono mero pavaduotoju Povilu Balčiūnu.

 

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-24 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.