Penktasis „Verslo žiedo“ ir vietos valdžios susitikimas: mintys, pasiūlymai, pastabos

Šiųmetis tradicinis, jau penktasis rajono verslininkų asociacijos „Verslo žiedas“ ir Savivaldybės vadovų susitikimas-apskritojo stalo diskusija prasidėjo mero Gintauto Gegužinsko padėkos žodžiais verslininkams už jų švietėjišką misiją jaunimui. „Verslo žiedo“ atstovai nuolat vyksta į rajono mokyklas. Susitikimuose su moksleiviais kalbama apie verslumo ugdymą, dalijamasi patirtimi. Savo ruožtu „Verslo žiedo“ prezidentas Antanas Kairys pripažino, kad vietos valdžios praktiniai žingsniai, padedantys kurti verslui palankesnę aplinką, nors ir nedideli, daromi. Verslininkų asociacijos vadovas minėjo, kad valdžia stengiasi atsižvelgti į verslininkų pasiūlymus, interesus, nuomonę. „Verslo žiedo“ prezidentas susirinkusiesiems sakė, kad, pagal statistinius duomenis, per metus iš Pasvalio išvyksta maždaug apie tūkstantį žmonių, o atvyksta perpus mažiau. „Jei tokie procesai vyks toliau, po penkiasdešimt metų nebebus kam sėdėti šioje salėje. Renkamės tam, kad galėtume pagerinti verslui sąlygas, kad rajone kurtųsi darbo vietos, o mes galėtume mokėti mokesčius tokius, kokius įstengiame“, – sakė A. Kairys. Į susitikimą taip pat buvo pakviesti kitų valstybės institucijų – „Sodros“, mokesčių inspekcijos, aplinkos apsaugos, policijos atstovai.

Verslo slėnio idėja prie „Via Balticos“ nebeatrodo utopinė

Šią idėją „Verslo žiedas“ pasiūlė dar 2013 m. rugsėjo mėnesį Pasvalio krašto muziejuje organizuotoje konferencijoje. „Verslo žiedo“ skatinama, Savivaldybė šalia „Via Baltica“ kelio, tarp „Luikoil“ degalinės ir Daujėnų sankryžos, už 40 tūkst. Eur nupirko beveik 4 ha valstybinės žemės sklypą. „Savivaldybė savo įsipareigojimus įvykdė, dabar šio žemės sklypo ateitis priklausys nuo jūsų iniciatyvos ir sumanumo“, – kreipdamasis į verslininkus kalbėjo G. Gegužinskas.

Investicijoms skirto sklypo kontūrus nubrėžė Savivaldybės architektas Kęstutis Klivečka. Įsigytas sklypas bus padalintas į dvi dalis. Vienoje numatyta automobilių stovėjimo aikštelė ir poilsio zona. Pirminiais skaičiavimais, joje tilptų per trisdešimt vilkikų, dešimt autobusų, apie pusantro šimto lengvųjų automobilių. Stovėjimo aikštelėje bus ir elektromobilių įkrovimo stotelė. Poilsiui skirtoje zonoje turėtų atsirasti vaikų žaidimų ir sporto aikštelės bei pavėsinės su suolais. Į šią sklypo dalį investuos Valstybinė automobilių kelių direkcija.

Kita sklypo dalis skirta verslo objektams – planuojamas paslaugų centras su 60 vietų viešbučiu, kavine, prekybos centru. Verslui skirtoje zonoje įsikurs krovininių ir lengvųjų automobilių serviso paslaugas teikianti įmonė. Iki kitų metų vasario turėtų būti parengti projektiniai siūlymai, kurie derinami su automobilių kelių direkcija. „Jie bus pristatyti visuomenei, apie tai bus informuojama žiniasklaidoje“, – patikino K. Klivečka.

Tačiau, anot mero G. Gegužinsko, Kelių direkcija gali neskubėti investuoti, nes po kelerių metų numatyta kelio „Via Baltica“ atkarpos nuo Panevėžio iki Lietuvos ir Latvijos sienos rekonstrukcija, kuriai dalis lėšų bus skiriama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Nuotraukoje: Tradiciniam verslo ir valdžios susitikimui-apskritojo stalo diskusijai vadovavo rajono verslininkų asociacijos „Verslo žiedas“ prezidentas Antanas Kairys ir Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-22 „Darbe“.

Reklama: terrait.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Kuo ilgiau sitas projektas bus atidetas, tuo blogiau.Tai bene vienintele verslui puiki vieta, su dideliais pravaziuojancio transporto srautais.Is ju gal vienetei prasuka pro pati miesteli…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.