„Apynėlio“ šokių kolektyvui – nugalėtojo laurai iš Lenkijos

Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos tautinių šokių kolektyvas „Apynėlis“ iš Lenkijoje vykusio festivaliokonkurso „Baltic Amber Suwalki 2016“ grįžo su nugalėtojų laurais. Šiame festivalyje dalyvavo 75 įvairių žanrų šokių kolektyvai iš Lietuvos ir Lenkijos, o iš viso – per tūkstantį šokėjų.

Pasvalio kraštą ne kartą garsinusius gimnazijos šokėjus į festivalį Suvalkuose pakvietė renginių organizavimo centras „Tera astrum“.

Suvalkų kultūros namai pasvaliečius sužavėjo savo didžiulėmis, bet jaukiomis erdvėmis. Tokios didelės scenos mūsų šokėjams nėra įprastos, o dėl kolektyvų gausos surengti repeticiją jokių galimybių nebuvo. Tačiau „Apynėlio“ kolektyvas susitelkė ir parodė viską, ką moka ir sugeba.

„Apynėlio“ vadovė Nida Sakalauskienė minėjo, jog konkurso komisija, sudaryta iš profesionalių choreografų, kolektyvų pasirodymus vertino ne pagal vieną kriterijų. Tai atlikimo technika, judesio bei muzikos dermė, artistiškumas, sceninis ir estetinis įvaizdis, bendra šokio kultūra. „Komisijoje dirbo vien lenkų choreografai, tad mūsų pergalę lėmė tikrai ne pažintys“, – kalbinama „Darbo“, šmaikštavo energingoji „Apynėlio“ vadovė.

Pasvalio gimnazistų tautinių šokių kolektyvas festivalyjekonkurse sušoko „Ąžuolyno polką“ (choreografija Laimutės Kisielienės).

„Ši polka – itin sudėtinga, labai daug sukinių, o po jų reikia susikoncentruoti, kad darniai atliktum kitus šokio junginius. Mūsų šokėjai atidavė visas jėgas, šypsenas, vidinį švytėjimą, energiją, todėl darbo vaisiais galime iš širdies pasidžiaugti, – sakė Nida Sakalauskienė. – Daugelis „Apynėlio“ šokėjų turi ir kitų veiklų – lanko muzikos mokyklą, chorą, dailės užsiėmimus, sportuoja. Bet kuo labiau žmogus užsiėmęs, tuo įvairiapusiškesnė ir jo saviraiška. Malonu, kad mus šiltai priėmė ir palaikė vietiniai Suvalkų žiūrovai. Pajautėm, kad jų meno suvokimas yra gerai išlavintas, nes stipriausių kolektyvų pasirodymus, nors nugalėtojų dar niekas nežinojo, visą laiką lydėjo plojimai. Netylant aplodismentams, savo „Ąžuolyno polką“ sušokome ir mes. Festivalyje užmezgėm nemažai naujų pažinčių, ypač su Lenkijos šokių kolektyvais. O su Punsko lietuvių bendruomenės tautinių šokių kolektyvu ir jo vadove bendraujame jau seniai“

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-22 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.