Rėmėjai iš Karališkojo pašto

Žilpamūšio daugiafunkcio dienos centro vaikai susirado naujų draugų – su gausiomis dovanomis juos aplankė Didžiosios Britanijos Karališkojo pašto atstovai. Šią draugystę užmegzti padėjo visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“, savo struktūrinį padalinį turinti ir Pasvalyje.

Į Žilpamūšį svečiai atvažiavo prieš tai paviešėję dviejose Pasvalio krašto šeimose, kurioms labiausiai reikėjo paramos. Iš anksto sužinoję šių šeimų pageidavimus, geradariai iš Jungtinės Karalystės abiem joms padovanojo po naują dujinę viryklę, taip pat smulkesnės buities technikos, o čia augantiems vaikams atvežė saldžių lauktuvių.

Svečius lydėjo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė, Žilpamūšyje juos sutiko Pasvalio struktūrinio padalinio vadovė Gražina Sakalauskienė, Lėvens pagrindinės mokyklos, kuriai priklauso Žilpamūšio dienos centras, direktorė Lina Rauckienė, socialinė pedagogė Daiva Šienauskienė, Žilpamūšio kultūros namų administratorė Janina Katauskienė. Nemažas būrelis centrą lankančių vaikų ir jų vadovė Onutė Šližienė geradarių laukė smagiai nusiteikę ir iš karto pakvietė pažiūrėti linksmo spektaklio apie išdykėlius peliukus. Gerų savo emocijų neslėpė ir svečiai, negailėję aplodismentų bei šiltų šypsenų.

Pristatydama rėmėjus – Keith Elgar, Frank Woodhatch ir Sheila Dale, „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė minėjo, jog ši organizacija pažintį su Didžiosios Britanijos Karališkuoju paštu užmezgė prieš penkerius metus, tad Lietuvoje jo atstovai vieši jau nebe pirmą kartą. Šįkart labdaros keliai atvedė į Žilpamūšį. Svečių atgabentos dovanos – tikrai solidžios: siuvamoji mašina, mikrobangų krosnelė ir daug įvairiausių kanceliarinių reikmenų. Centro vadovė Onutė užsiminė, jog paprašyta surašyti, kokie reikmenys labiausiai praverstų centro vaikų kūrybiniams užsiėmimams ir sudariusi netrumpą sąrašą, būgštavo, kad poreikiai gali pasirodyti ne visai kuklūs. Bet Karališkojo pašto darbuotojai pageidavimus išpildė su dideliu kaupu.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-08 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.