Ugniagesiai įgūdžius tobulino Joniškėlyje

Į Joniškėlį suvažiavę aštuonių aplinkinių rajonų savivaldybių priešgaisrinių tarnybų (SPT) ugniagesiai penkias dienas kėlė savo kvalifikaciją – dalyvavo mokymuose, sėmėsi praktinių įgūdžių. Šiuos mokymus inicijavo Lietuvos gaisrinės saugos inžinierių asociacijos Savivaldybių priešgaisrinių tarnybų veiklos grupė.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį šių mokymų dalyviai – ugniagesiai iš Biržų, Pakruojo, Kupiškio, Rokiškio, Anykščių, Zarasų, Joniškio rajonų – paskyrė išvykai po mūsų rajono ugniagesių komandų buveines.

Su mokymuose dalyvaujančiais ugniagesiais trumpai šnektelėjome, kai jie lankėsi Krinčine. Gaisrus tramdantys vyrai vienu balsu tvirtino, jog kolegoms pasvaliečiams baltai pavydi jaukių patalpų, patikimos gaisrų gesinimo technikos.

– Manau, kad pagal darbo sąlygas, kurias jūs čia turite, jūsų Savivaldybės priešgaisrinė tarnyba tikrai patektų į geriausiųjų šalies SPT penketuką, – gerų žodžių negailėjo Savivaldybių priešgaisrinių tarnybų veiklos grupės vadovas Laimonas Tubis.

Kartu su Krinčino komandos ugniagesiais svečius sutikęs rajono mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas minėjo, jog visas patalpas, kuriose budi mūsų Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos komandų ugniagesiai, renovavo ir remontavo jie patys, padedant seniūnijoms, remiant Savivaldybei. Šiuo metu atnaujinama Pušaloto ugniagesių komandos buveinė.

– Nors savivaldybių priešgaisrinės tarnybos yra išlaikomos valstybės, tačiau mes šiai tarnybai kasmet skiriame nemažą paramą ir iš Savivaldybės biudžeto: 2014 metais – 65 tūkst. eurų, 2015-ais – 55 tūkst., šiemet – apie 50 tūkst. Puikiai suprantame, kokia svarbi ugniagesių komanda yra kaime – juk šalia gaisro nelaimės ištiktų žmonių ji būna arčiausiai, todėl į pagalbą atskuba greičiausiai. Pasistengėm išsaugoti visas komandas, nemažinom ir jose dirbančių ugniagesių etatų, nors iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ne kartą esam sulaukę raginimų vietoj į pensiją išėjusių kaimo ugniagesių naujų darbuotojų nebepriimti. Beje, buvom „spaudžiami“ Pušaloto komandą iš viso panaikinti, bet mes nemanėm, kad tai išmintingas sprendimas ir atsilaikėme, – sakė Povilas Balčiūnas.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-03 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.