Kaip dvi kūrybingos pasvalietės pakvietė į savo jaukias dirbtuves…

Pasvalietės kaimynės Kristina Kvedarienė, sumaniusi atidaryti siuvyklą „Kreivi“, ir Žana Rastonytė, jau ketverius metus turinti išskirtinių dovanų internetinę parduotuvę „Lempampuk“, šią vasarą Pasvalyje, Vyšnių gatvėje, išsinuomojo jaukų naują namą, kuriame įsirengė bendras dirbtuves.

Ir Kristina, ir Žana pripažįsta, jog dirbdamos namuose tiesiog užsisėdi, todėl norisi lįsti laukan ir taip išeiti į žmones. Be to, įsitikino, kad ir klientai išsiilgę gyvo bendravimo. Tad ir be ypatingos reklamos į naujas dirbtuves varstomų durų varpelis nuolat skambteli. O pati geriausia ir tikriausia reklama – atsiliepimai iš lūpų į lūpas. Žinia apie šias dirbtuves nuėjo net iki Vilniaus, Druskininkų…

– Jau iki gruodžio mėnesio pilna siuvimo. Jei kas norėtų pasipuošti šventėms, reikėtų suskubti, – sako Kristina Kvedarienė.

– Tikrai nesitikėjau, kad sulauksiu tiek klientų, – pritaria Žana Rastonytė, kuri anksčiau Vilniaus senamiestyje, prie rotušės, turėjo drabužių parduotuvę, tačiau per krizę ji nebeišsilaikė.

Grįžusi į Pasvalį, Žana svarstė, kuo galėtų užsiimti:

– Gvildenosi dovanų idėjos, nes draugai, pažįstami vis klausinėdavo patarimo, ką dovanoti. Atrodo, visko virtinės, bet sunkiausia išrinkti ką nors kokybiško ir originalaus. Tada pagalvojau, o ką aš čia darau, vadinasi, reikia tokios paslaugos.

Nuo dovanų idėjų Žanos naujasis verslas ir prasidėjo…

Kristina Kvedarienė – pirmiausia profesionali rankininkė, Lietuvos čempionė ir taurės laimėtoja, nacionalinės rinktinės narė, geriausia Lietuvos moterų lygos vartininkė, septynerius metus žaidė Islandijoje, o grįžusi – Kauno „Žalgiryje“.

– Dvidešimt šešerius metus neišlindau iš treningų. Po to turėjau kažką toliau veikti. Tik kad tas užsiėmimas tikrai patiktų ir būtų malonus. Toks man yra siuvimas, – prisimena Kristina, kaip įsigijo siuvamąją mašiną ir ėmėsi siūti.

Pasvalio darbo birža siuntė Kristiną mokytis į Panevėžio darbo rinkos centrą:

– Jeigu tikrai tai domina, šie mokslai labai naudingi. Turėjau nuostabią mokytoją. Per pusę metų tapau lengvųjų rūbų siuvėja ir modeliuotoja.

Nors už mokslą mokėti nereikėjo, dar ir stipendiją gavo, tačiau paskui reikia pusę metų atidirbti.

– Išsipirkau verslo liudijimą. Norėjosi įkurti ką nors jaukaus ir malonaus. Tuomet su Žana ir sutarėm: darom kartu, jei ne pas vieną, tai pas kitą vis tiek ateis klientų, – prisimena Kristina.

Verslo pradžiai paramos negavo nė euro. Gerai, kad palaikė vyrai ir buvo investuoti šeimų pinigai. Pasitaikė išsinuomoti naują pastatą, kur užteko tik susivežti baldus, įrangą.

– Tikėjomės gauti paramos, bet negavom. Teko viską pradėti iš šeimos pinigų, – pripažįsta Žana.

– Čia dizaineris – mano vyras Gytis. Jis apskritai labai plataus spektro auksinių rankų žmogus: nuo statybininko, agronomo iki modeliuotojo. Gytis pats konstruoja, jam patinka kūrybingas darbas. Dabar daugiau bando piešti ant rūbų. Taigi jis tiesiog kupinas ieškojimų, – truputį išduoda Kristina Kvedarienė, kad kartu ketina plėtoti šeimos verslą.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Kristina Kvedarienė ir Žana Rastonytė Pasvalyje įkūrė jaukias dirbtuves.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-11-03 „Darbe“.

 

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.