Parašyti knygutę vaikams įkvėpė anūkai

Kiemėnietę Reginą Kvedarienę parašyti knygutę vaikams išprovokavo anūkė Rusnė:

– O kodėl rašai tik suaugusiems žmonėms? Kada parašysi mums?

Ir štai Kiemėnuose pristatoma Reginos Kvedarienės knygelė „Nepabėkite, pasakos!“ Jau ketvirtoji. Šį kartą į leidinuką sudėti eilėraščiai ir pasakos būtent vaikams.

Knygelė išleista kukliu trisdešimties egzempliorių tiražu pačios autorės lėšomis. Leidybai parengė rajono literatų klubo „Užuovėja“ pirmininkė Regina Grubinskienė. Šiam klubui priklauso ir Regina Kvedarienė. Knygutę iliustravo autorės dukra Vilma Štopinienė ir anūkė Rusnė Štopinytė.

– Pasakas mėgsta ne tik vaikai. Jų paprašo ir suaugusieji, – pastebėjo Kiemėnų bibliotekininkė Violeta Atkočiūnienė.

Ji visiems perskaitė ir naujosios knygutės įžangą:

– Vaikystės takeliai žolelėm apaugo. Menasi lankoj purienos tarsi mažos saulytės ir ašarėlių akutės, panašios į vaikučių galveles… Gražu vasarą kaime. Gali basom kojytėm po žolytę palakstyt… Tik reikia saugotis, neužlipti ant baltų dobiliukų, jų žiedeliuose pulkai bitučių medų renka. Vos basa kojytė prispaus bitutę, ta išsigandusi įgels į pirštuką ir vaikeliui ašarėlės pabirs. Ištrauksi geluonį ir nebeskaudės, tik vargšė bitutė mirs… Mano anūkėliai irgi mėgsta po pieveles lakstyti ir skinti žiedelius, puošti jais smėlio pilis. Vaikystėje mėgau laipioti medžiais. Gyvenom didelėje sodyboje. O dabar vaikų žaidimai kitokie. Mergytėms lėlyčių mažai bereikia… Nerūpestinga vaikystė: joje gyvena pasakos – karaliai ir elfai…

Nuotraukoje: Knygutės „Nepabėkite, pasakos!“ autorė Regina Kvedarienė su anūkais Rusne ir Augustu.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-10-22 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.