Aktyvi abiturientė jau spėjo padirbėti Islandijoje, tačiau studijuoti svajoja Lietuvoje

Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos abiturientė Simona Danilevičiūtė šią vasarą pustrečio mėnesio dirbo Islandijos sostinėje Reikjavike, o visai neseniai grįžo iš Italijos, kur keletą dienų pasidairė po Milaną.

Vaškietė Simona be galo mėgsta skaityti knygas, o iki šiol labiausiai patikęs perskaitytas kūrinys – Šatrijos Raganos „Sename dvare“. Mėgsta klausytis klasikinės muzikos, tarkim, Mocarto ar Bethoveno, ir iki šiol gailisi, kad paauglystėje metė Pasvalio muzikos mokyklą.

Simona Danilevičiūtė dvejus metus renkama Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos mokinių atstovybės pirmininke, o šių mokslo metų pradžioje jai buvo įteikta tradicinė verslininko Rimo Želvio premija.

Abiturientė Simona šią premiją pelnė už gimnazijos mokinių veiklos tradicijų puoselėjimą bei naujų iniciatyvų įgyvendinimą koordinuojant mokinių atstovybės veiklą.

Nors Simona gyvena Vaškuose, tačiau gimusi Šiauliuose, o abu tėvai – žemaičiai.

– Taigi esu grynakraujė žemaitė, į Vaškus persikrausčiusi būdama trejų metų, – šypsosi energija trykštanti šviesiaplaukė mergina.

Vaškuose ji pradėjo lankyti priešmokyklinę klasę, kur viskas puikiai sekėsi. Todėl net siūlė kelti į aukštesnę klasę.

– Apie pirmąją mokytoją Genovaitę Grigelionienę labai šilti ir gražūs prisiminimai. Be galo daug su ja šnekėdavomės, ji ir mano talentus atrado. Dalyvavau raiškiojo skaitymo konkurse, kur pastebėjo Mindaugas Garalevičius ir prisikalbino ateiti į Vaškų kultūros namus. Vaidinau teatre, kur paskutinis mano spektaklis buvo „Kuršiukas“, – pasakoja Simona Danilevičiūtė, kuri Vaškuose aktyviai dalyvavo jaunimo grupėje „Marabu“.

Vis dėlto toliau ji pasirinko mokytis Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje:

– Nors mokymosi vidurkiai buvo geri, bet labai jaudinausi, ar mane priims. Kol gimnazijos skyriaus vedėja Loreta Liukpetrienė pasakė, kad nėra problemų – susitiksim rugsėjo 1-ąją.

Jau gimnazijos pirmoje (devintoje) klasėje Simoną išrinko klasės seniūne, todėl teko dalyvauti ir mokinių atstovybės veikloje. O antroje (dešimtoje) klasėje ją pačią išrinko šios atstovybės pirmininke.

– Prikalbino čia dalyvauti. Pasirašiau kalbą, ir mane išrinko, – šypteli Simona.

Nuotraukoje: Simona su geriausiu draugu Pauliumi Bukeliu ir humanitarinių mokslų skyriaus vedėja Loreta Liukpetriene Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos padėkos vakare.

Visą straipsnį skaitykite 2016-10-18 „Darbe“.

Asta BITINAITĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.