Knyga apie Gailestingumą – tarsi meditacija…

Pradžioje buvo dailininko Vaidoto Kvašio grafikos kūriniai.

– Ir tie kūriniai nuostabūs. O kas toliau? – naujienų portalo Bernardinai.lt vyr. redaktorius ir religijotyrininkas dr. Andrius Navickas Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje prisiminė knygos „Ateinu kaip gailestingumo Karalius“ atsiradimo istoriją.

Pasvalyje ją pristatė dailininkas Vaidotas Kvašys, mūsų kraštietė Rita Savickaitė-Kvašienė ir knygos sudarytojas Andrius Navickas.

Knygą sudaro dailininko Vaidoto Kvašio 33 estampai ir įvairių autorių 33 apmąstymai Dievo gailestingumo tema. Visa tai įkvėpė šv. ses. M. Faustinos Kovalskos „Dienoraštis“, taip pat popiežiaus Pranciškaus iniciatyva paskelbti Gailestingumo metai.

Tekstų autoriai – kardinolas, vyskupai, kunigai, vienuoliai, pasauliečiai.

– Ši knyga apie kiekvieną iš mūsų, – sako Andrius Navickas.

Jo apmąstymas irgi spausdinamas:

– Tikėjimas nėra dopingas, paverčiantis mane herojumi. Tai pirmiausia savosios niekybės pripažinimas, puikybės nugalėjimas, pasišlykštėjimas savuoju nuodė- mingumu ir kartu didžiulis dėkingumas dangiškajam Gydytojui, kuris, nepaisydamas mano nuodėmių apstybės ir bjaurasties, mane nuvalo, liedamas savąjį gailestingumą.

Dar Bažnyčios Tėvai mokė, kad šėtonas mėgsta susireikšminti ir susireikšminusius, o labiausiai bijo komizmo ir iš karto atstoja nuo to, kuris sugeba pasijuokti iš savęs…

Dailininkas Vaidotas Kvašys rėmėsi Faustinos Kovalskos Vilniaus gyvenimu ir jos dienoraščiais.

Rita Kvašienė trumpai papasakojo apie šventosios Faustinos gyvenimą.

Marija Faustina Kovalska (1905–1938) – Lenkijos vienuolė, mistikė, Romos katalikų bažnyčios šventoji. Nuo 1933 metų gegužės 25-osios gyveno Vilniuje, čia patyrė Jėzaus apsireiškimų, kuriuos užrašė savo dienoraštyje. Vilniuje Faustinos dvasios tėvas buvo prof. kun. Mykolas Sopočka (1888–1975), kuris ir paskatino vienuolę rašyti savo sielos dienoraštį.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekoje (iš kairės) dailininkas Vaidotas Kvašys, kraštietė Rita Savickaitė-Kvašienė ir knygos sudarytojas dr. Andrius Navickas.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-10-06 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.