Rajono menininkų klubo „Rats“ sukasi…

Pasvalio krašto muziejuje buvo pristatyta rajono menininkų klubo „Rats“ darbų paroda.

Jos atidarymą pradėjo Pasvalio muzikos mokyklos naujas gitaros mokytojas Juozas Svetika. Gitaros garsai nuteikė stabtelėti ir užsukti į rajono „Rats“ kūrėjų parodą, nors per miesto šventę daug renginių ir bruzdesio.

Taigi „Rats“ rieda jau kone ketvirtį amžiaus, bet vis įgauna naujos kūrybinės energijos ir net atjaunėja.

Savo keturių darbų grafikos ciklą „Sapnas“ pristatė nauja klubo narė Agnė Naunikaitė:

– Mane jaudina ekologinės problemos. Kūriniuose stengiuosi pavaizduoti nykstančius gyvūnus.

Agnė parodoje eksponuojamus darbus sukūrė prieš trejus metus.

– Ąžuolas, meilė, šeima, namai. Tokios amžinos kūrybos temos, – savo medžio skulptūras trumpai apibūdina skulptorius Arūnas Grušas, parodose dalyvaujantis nuo 1980-ųjų, jo darbai eksponuojami ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Praėjusiais metais Arūno sukurtos medžio skulptūros taip ir pavadintos „Šeima“, „Namai“, „Pasivaikščiojimas“.

– Dar vis neišsenka amerikietiška tema, – salotiečiui tapytojui Baliui Tuskėnui kūrybos impulsų šaltinis – ir jo didžioji kelionė per Ameriką.

Balio triptiką vienija bendras pavadinimas „Iš kelionės dienoraščio“, o jo tapybos paveikslai atskleidžia dar konkretesnius siužetus – „Lietus“, „Keliautojas“, „Vakaro šešėliai“.

„Harley Davidson“ klubo narys Balys Tuskėnas per Ameriką keliavo motociklu. Jis taip pat nuo 1981 metų dalyvauja parodose ir Lietuvoje, ir užsienyje, nuo 2004- ųjų priklauso Lietuvos dailininkų sąjungai.

– Ir džiaugiuosi, kad mūsų „Rats“ klubas toks atviras, džiaugiuosi naująja kolege Agne, – per parodos pristatymą Pasvalio krašto muziejuje kalbėjo Balys Tuskėnas.

Paklaustas, kokios temos jaudina, fotografas Vidas Dulkė buvo gana lakoniškas:

– Šiuo metu mane jaudina laiko stygius. Todėl parodoje pristačiau vieną savo darbelį – Žemaitijos peizažėlį. Daugiau nebespėjau.

Nuo 1983 metų dalyvaujantis parodose Lietuvoje ir užsienyje, šį kartą Vidas eksponuoja fotografiją „Pavasaris Žemaitijoje“ (1996–2016 m.).

– Aš irgi dėl laiko stygiaus parodoje pristačiau tik vieną kūrinį, – prisipažįsta salotietis akmens skulptorius Valius Remeika. – Tačiau šį kartą mano skulptūra kitokia. Išperinau tokį paukštuką…

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-09-22 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.