Jauni kolegos itin laukiami

Pasvalio ligoninės kolektyvas pamažu atjaunėja – šių metų vasarą jo gretas papildė jaunas gydytojas chirurgas Aurimas Klivickas. Gimęs ir užaugęs Pasvalyje, brandos atestatą gavęs Petro Vileišio gimnzijoje, Aurimas mediciną studijavo Vilniaus universitete, įgijo gydytojo chirurgo kvalifikaciją.

Dirbti sugrįžo į gimtinę. Dar studijuodamas, kurį laiką Pasvalio ligoninėje sėmėsi praktinių įgūdžių.

– Ligoninės kolektyvas, aplinka, galimybės tobulėti ir realizuoti savo sumanymus buvo vienas iš svarbiausių faktorių, kodėl apsisprendžiau dirbti čia, – sako gydytojas Aurimas Klivickas. – Mano praktinio darbo sritys – visų chirurginių operacijų spektras, bet labiau orientuojuosi į mažai invazyvias operacijas. Viena dažniausių, kurių jau nemažai teko atlikti – laparaskopinė apendektomija, kai, esant kirmėlinės ataugos uždegimui (apendicitui), ji pašalinama naudojant laparaskopinę kamerą. Pilve padaromas tik nedidelis pjūvis laparaskopui bei chirurginiams instrumentams įkišti. Chirurgas operaciją atlieka viską stebėdamas monitoriaus ekrane. Po tokios operacijos pacientai daug greičiau gali grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo, nes maža žaizda greitai užgyja. Laparaskopiniu būdu galima operuoti ir daugelį kitų vidaus organų, įvairias išvaržas. Po mažai invazyvių operacijų ligonis greitai pakyla iš lovos, nenukenčia jo gyvenimo kokybė.

Gydytojas Aurimas minėjo, jog specialybės studijų metais teko padirbėti visų lygių gydymo įstaigose: ir didelėse klinikose – Santariškėse, Greitosios pagalbos ligoninėje, ir mūsų rajono ligoninėje. Todėl pacientų irgi matė visokių – ir besigydančių ambulatoriškai, ir tų, kuriuos į ligos patalą paguldė sunkūs onkologiniai susirgimai.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-09-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.