Mūsų laisvės frontas yra Ukrainoje

Ar galima priprasti prie didžiausio žmonijos blogio – karo? Turbūt taip, kai jis tiesiogiai tavęs ir tavo artimųjų neliečia, o kelerius metus vos ne kasdien pasirodantys pranešimai apie žūstančius karius, civilius gyventojus jau yra tapę rutina. Daugiau kaip prieš dvejus metus rytų Ukrainoje įsiplieskęs karas prasklaidė iliuzijas, kad Lietuva ir jos Baltijos sesės gali ir toliau ramiai jaustis, lyg gyventų geopolitinėje oazėje. Matyt, yra teisūs tie politikai, kurie tvirtina, kad dabar mūsų laisvės frontas yra būtent Ukrainoje.

Viena yra skaityti žinias apie karo veiksmus internetinėje ar tradicinėje žiniasklaidoje ir visai kas kita – išgirsti jas iš liudininkų, pajutusių tiesioginį mirties alsavimą. Apie tai pasakojo šį antradienį savivaldybėje lankęsis jau du dešimtmečius Lietuvoje gyvenantis žinomas švedų žurnalistas, paramos Ukrainai grupės „Yelow/Blue“ („Geltona/Mėlyna“) įkūrėjas Jonas Ohmanas. Nebe pirmą kartą Pasvalyje viešintis J. Ohmanas atvyko kartu su Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos direktoriumi Mariumi Jatautu.

Savivaldybės rūmų didžiojoje posėdžių salėje susitikimą pradėjęs M. Jatautas pirmiausia susirinkusiesiems paaiškino, kuo užsiima jo vadovaujamas departamentas. „Mes esame atsakingi už visų civilinių institucijų pasirengimą galimam karo padėties įvedimui. Turiu omenyje ne tik parengtus planus ir darbo grupių sudarymą. Ne mažiau svarbus ideologinis žmonių parengimas – jų valios priešintis ugdymas, nes sovietinė propaganda vis dar turi didelę galią“, – kalbėjo M. Jatautas. Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento vadovas pasidžiaugė dalykišku ir produktyviu bendradarbiavimu su mūsų rajono Savivaldybe. „Tai mūsų geranoriškas partneris, bičiulis, sąjungininkas“, – pagyrimo žodžių negailėjo svečias.

Nuotraukoje: Paramos Ukrainai grupės „Yelow/Blue“ vadovas Jonas Ohmanas  ir Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento direktorius Marius Jatautas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-08-27 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.