Už smurtavimą – viešieji darbai

Kauklių kaime gyvenančiam Sergėjui Saladžiui skirta keturių mėnesių viešųjų darbų bausmė, įpareigojant per mėnesį neatlygintinai dirbti po 40 valandų visuomenės labui. Į bausmę įskaitytos dvi laikinojo sulaikymo paros, prilyginant dvylikai valandų viešųjų darbų.

Liepos 15-osios vakare girtas Sergėjus Saladžius namuose kilusio konflikto metu dukrai suko ranką ir taip jai sukėlė fizinį skausmą. Vyras prisipažino, jog tą vakarą grįžo iš svečių į namus būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Susiginčijo su dukra, tačiau dėl kokios priežasties, pasakyti negali, nes buvo girtas.

Kiek kaltinamasis atsimena, supykęs iš dukters norėjo paimti telefoną, todėl stipriau suspaudė jos ranką. Matydamas, kad telefono atimti negali, paleido ranką ir dukra išėjo į lauką.

Sergėjaus Saladžiaus teigimu, jis paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir pranešė, jog namuose triukšmas. Tiesa, galėjo nurodyti ir kitą priežastį. Labai gailisi, kad dukrai sukėlė fizinį skausmą, mano, jog taip padarė dėl girtumo.

Nukentėjusioji prisiminė, kaip su tėvu susiginčijo dėl telefono. Jis pradėjo šaukti, girtas kabinėjasi prie kiekvieno žodžio, todėl stengiasi nesiginčyti. Tėvas buvo labai piktas ir paprašė atiduoti telefoną, nes buvo sakiusi, jei pakels ranką, tuomet ji paskambins policijai.

Anot dukters, tėvas ėmė įžeidinėti, varyti iš namų, spaudė ir suko jos ranką.

Beje, tėvas pats pasiskambino policijai ir pasakė, jog nesusitvarko su dukra. S

ergėjui Saladžiui buvo nustatytas beveik pustrečios promilės girtumas, jis padarė tyčinį nesunkų smurtinį nusikaltimą, anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas, nedirba, registruotas Darbo biržoje.

Kaltinamojo atsakomybę lengvina prisipažinimas ir nuoširdus gailėjimasis, o sunkina, kad smurtavo girtas.

Visą straipsnį skaitykite 2016-08-25 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.