Nežinantiems kur priduoti grūdų derlių ūkininkams – skaudi pamoka

Praėjusios savaitės pabaigoje aprimus lietui, žemdirbiai nedelsdami skubėjo baigti javapjūtę. Kviečių laukuose kombainai burzgė iki sutemų, o neretai – ir per naktį. Nes savaitės pradžioje sinoptikai vėl žadėjo lietų.

Džiovyklų ir sandėlių neturintys ūkininkai grūdus tiesiai nuo kombaino gabeno supirkėjams. Tad savaitgalį prie elevatorių išsirikiavo įspūdingos traktorių ir priekabų eilės. Itin ilgos jos buvo sekmadienį, nes šventą dieną ne visi supirkėjai grūdus priiminėjo.

Poilsio diena tądien buvo ir daugumai „Darius Agro“ Norių elevatoriaus darbuotojų. Todėl, kaip teigė šios bendrovės buhalterė Agnė Legienė, vakare prie elevatoriaus vartų nusidriekė daugiau nei dvidešimties traktorių ir priekabų kolona. Kadangi pagal pačių žemdirbių nusistatytą tvarką užsiimti eilę priekabai pastatant vietoj jos lengvąjį automobilį draudžiama, dauguma nakčiai grįžo namo. Tik vienas kitas ryžosi nakvoti traktoriaus kabinoje.

Deja, išaušus pirmadienio rytui, kai kurių ūkininkų laukė nemaloni staigmena – keletui priekabų buvo subadytos padangos. Dažniausiai po 2–4, o vienai 20 tonų talpinančiai naujai triašei priekabai – visos šešios. Nenukentėjo tik eilės pradžioje stovėjusių priekabų padangos. Niekadėjai, matyt, žinojo, kad prie įvažiavimo į elevatoriaus teritoriją yra įrengtos stebėjimo kameros, todėl nerizikavo.

„Grūdus atvežiau ir į eilę atsistojau sekmadienį vakare, apie dešimtą, o pirmadienio rytą radau dvi nuleistas padangas. Abi buvo pragręžtos. Tikriausiai akumuliatoriniu gręžtuvu. Kadangi priekaba buvo pilna, padangos nuo būgno spaudimo greitai virto gumos gabalais. Policininkai jau apžiūrėjo, tad gana dūsauti ir reikia skubėti jas pakeisti“, – kalbėjo ūkininkas iš Manikūnų Vitalijus Steponavičius

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-08-23 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.