Miesto gatvėmis nusidrieks kilometro ilgio Trispalvė

Mėnuo liko iki trečią rugsėjo savaitgalį, 16–18 dienomis, vyksiančios tradicinės Pasvalio miesto šventės. Tad planuojantys ką veikti pirmo rudens mėnesio savaitgaliais, be abejo, jau dabar norėtų sužinoti, kaip bus švenčiamas Pasvalio 519- asis gimtadienis. Užvakar smalsumą patenkino Pasvalio kultūros centro direktorius Robertas Lavickas. Komentuodamas preliminarų tris dienas vyksiančių renginių scenarijų, direktorius įspėjo, kad kai kurios jo dalys dar gali keistis.

Skirtingai nei praėjusiais metais, šiemet svarbiausias miesto renginys vadinsis paprastai „Pasvaliui – 519“. Primename, kad prieš metus miestelėnai ir svečiai buvo kviečiami į tarmiškai pavadintą šventę „Čė Pasvals – čė graž viet“. Kultūros centro vadovas užsiminė, kad kitąmet, minint 520-ąsias miesto įkūrimo metines, tikriausiai bus sugalvotas specialus pavadinimas.

Rugsėjo 16-osios, ketvirtadienio, popietę Vytauto Didžiojo aikštėje rengiama „Policijos ir visuomenės šventė“, kurią kartu su Kultūros centru organizuoja Panevėžio apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas. Pasvaliečiai ir miesto svečiai galės stebėti policijos mobiliosios kuopos, Kriminalistinių tyrimų centro kinologų su tarnybiniais šunimis pasirodymus, bus demonstruojama naujausia policijos turima technika.

Oficialus šventės atidarymas numatytas tos pačios dienos pavakarę. Po tradicinių rajono Savivaldybės vadovų ir svečių sveikinimų koncertuos Daivos Adamkavičienės vadovaujamas Kultūros centro folkloro ansamblis „Rags“ ir Norvegijos Drangedalo komunos saviveiklininkų kolektyvas. Bičiulius iš Norvegijos matysime ir per kitas šventės dienas, nes šiemet sukanka 20 metų nuo Pasvalio rajono ir Drangedalo komunos bendradarbiavimo sutarties pasirašymo. Šiųmetėje šventėje laukiama delegacijų ir iš kitų užsienio šalių savivaldybių.

Šiemet tęsis unikali Lietuvos liaudies kultūros centro inicijuota akcija „Visa Lietuva šoka“. Ketvirtadienio vakare miesto centre liaudies šokių žingsnelių mokys folkloro ansamblio „Rags“ dalyviai. Pirma šventės diena turėtų baigtis džiazą grojančios Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos muzikos grupės „JaFa“ pasirodymu.

Rugsėjo 17-oji, šeštadienis, prasidės miesto žadinimu. Nuo ryto, kaip ir pernai, centinėse miesto gatvėse šurmuliuos šventinė mugė. Viliamasi, kad didelio susidomėjimo, kaip ir prieš metus, sulauks „Viduramžių amatų miestelis“. Jame apsilankius bus galima pasigrožėti ne tik nagingų amatininkų dirbiniais, bet ir pasimokyti šaudyti iš lanko, vaikščioti kojūkais bei išmėginti kitų viduramžiškų atrakcijų. Dar daugiau spalvų mugei turėtų suteikti bukinistų skverelis, kur bus galima mainyti, parduoti, dovanoti knygas, bei sendaikčių turgelis. 11 val. prasidės iškilmingas rajono Savivaldybės tarybos posėdis. Jo transliaciją iš posėdžių salės greičiausiai bus galima stebėti scenoje įrengtame dideliame (4X6 m) ekrane.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-08-20 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.