Pasirinkimas Pasvalio knygyne: nuo meniškų suvenyrų iki knygų išpardavimo

Kai pavasarį Pasvalio knygyne buvo pristatyta mažųjų keramikų darbų paroda, jų vadovės keramikės Nerutės Čiukšienės skėtis su austrų dailininko Gustavo Klimto kūrinio „Bučinys“ reprodukcija į akį krito ir knygyno direktorei Ingai Krapavickienei:

– Tai – mano vienas mėgstamiausių dailininkų. O Nerutės skėtis mums buvo savotiškas ženklas. Praėjo vos mėnuo ir pradėjome prekiauti vokiečių įmonės „Fridolin“ įvairiais suvenyrais su Gustavo Klimto bei kitų garsių menininkų kūrinių reprodukcijomis. Šiuos labai gražius dalykėlius platina „Naktinis lietus“. Dėžutės, padėkliukai, rašikliai, veidrodėliai, net patogiai susilankstantys pirkinių krepšiai, o akinių dėkliukams ir servetėlėms iki vasaros pabaigos taikoma nuolaida. Taip pat įdomūs ir originalūs atvirukai įvairiomis katinų temomis – dailininkės Rosinos Wachtmeister reprodukcijos. Vis dėlto tai mieli išliekamąją vertę turintys kūrinėliai.

Tiesa, pradžioje nuogąstauta, ar pasvaliečius jie sudomins, knygyno darbuotojos svarstė, ar pirkėjai supras ir įvertins. Birželio mėnesį pabandė, ir dėžutės-padėkliukai su Gustavo Klimto kūrinių reprodukcijomis buvo išpirkti. Toks pasisekimas maloniai nustebino. Vadinasi, galima užsisakyti daugiau ir įvairesnių „Fridolin“ prekių. Tarkim, ant padėkliukų – garsių operų motyvai: „Aida“, „Karmen“, „Rigoletas“…

Beje, pati knygyno direktorė Pasvalio muzikos mokykloje yra baigusi ir fortepijono klasę, ir dailę. Ne visi tampa muzikais ar dailininkais, tačiau meno vertintojais – tai tikrai. O prie knygų, prie literatūros irgi labai dera.

Be to, Pasvalio knygyne dar viena smagi naujiena – leidyklų „Tyto alba“ ir „Alma littera“ knygų išpardavimas, taikant dideles nuolaidas.

– Gerai startavom. Atėjo pirkėjas vienos knygos, bet pamatęs, kokios nuolaidos, išėjo su pilnu maišeliu, – knygyno direktorė Inga Krapavickienė džiaugiasi išpardavimu, kuris tęsis iki rugsėjo 30-osios.

Ji prieš metus pradėjo vadovauti Pasvalio knygynui. Taigi jau gali pasakyti, kas nudžiugino ar nustebino, kas nuvylė?

– Maloniai nustebino, kad turim labai išsilavinusį skaitytoją. Nors neretai tiekėjas mano, jog niekas pas mus rimtesnių knygų nepirks, tačiau pasvaliečiai vertina klasiką, vertina rimtą literatūrą. Tarkim, 3 p. Darbas 2016 m. rugpjūčio 11 d. Nr. 90 (9499) dovanoti ieško laiko patikrintų pasakų originalo. Mūsų pirkėjų amžius – nuo vaikų iki senjorų. Smagu, kai garbaus amžiaus moteris ieško knygos savo draugei aštuoniasdešimtmečio proga, – šypsosi Inga Krapavickienė.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-08-11 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.