Kol kas dešimt pretendentų į vieną vietą

Rugpjūčio 5 d. baigėsi partijų ir save iškėlusių kandidatų pareiškinių dokumentų priėmimo terminas. Partijos savo kandidatų sąrašus vienmandatėse rinkimų apygardose pristatė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), o savarankiškai norintys kandidatuoti asmenys dokumentus pateikė apygardos rinkimų komisijai.

Turimomis žiniomis, 47-oje Pasvalio–Pakruojo rinkimų apygardoje rinkiminė kova žada būti atkakli ir įdomi. Pirminiais duomenimis, yra net dešimt pretendentų. Vienas iš jų bandys užkariauti rinkėjų simpatijas savarankiškai. Darbo partija į kovą „meta“ Vytautą Liepą, Lietuvos centro partija – Ąžuolą Juozą Aleksiūną, Tautininkų sąjunga – Eugenijų Degutį, Lietuvos socialdemokratų partija – Saulių Margį, Tėvynės sąjungaLietuvos krikščionys demokratai – Antaną Matulą, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – Nijolę Matulienę, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – Rūtą Sausienę, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Neringą Trinskienę, partija Tvarka ir teisingumas – Stasį Vainauską. Savarankiškai kandidatuoti į Seimą Pasvalio– Pakruojo rinkimų apygardoje panoro kaunietis Modestas Barauskas. Kol kas oficialus jo statusas – pretendentas į kandidatus. Save išsikėlę asmenys rugpjūčio 30 d. apygardos rinkimų komisijoms privalo grąžinti parašų rinkimų lapus. Per nustatytą laiką pretendentai privalo surinkti ne mažau kaip tūkstantį apygardos teritorijoje gyvenančių rinkėjų parašų. Juos rinkimų komisija turi patikrinti ne ilgiau kaip per dešimt dienų.

VRK galutinį sprendimą dėl kandidatų ir kandidatų sąrašų registravimo priims rugsėjo 8 d., iki Seimo rinkimų likus 31 dienai. O kol kas tikrinama, ar visi kandidatai atitinka Seimo nariams keliamus reikalavimus, kurie išdėstyti Seimo rinkimų antrajame straipsnyje. Tad galutinį Pasvalio–Pakruojo apygardoje kandidatuojančių asmenų išsamų sąrašą pristatysime po rugsėjo 8 d.

„Darbo“ inf.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.