Trijų dienų stovyklos įspūdžių – nors vežimu vežk

Vasarą tradiciškai nemažai vietos „Darbo“ laikraštyje skiriame vaikų ir jaunimo stovykloms. Sumanių projektų kūrėjų dėka toks organizuotas laisvalaikio praleidimo būdas mūsų rajone nėra retas reiškinys. Užpraeitą penktadienį apsilankėme Raubonių kaime įsikūrusioje jaukioje Sigitos Kvedarauskienės kaimo turizmo sodyboje „Tatulos vingiai“. Nors joje jaunieji stovyklautojai palapinėse praleido tik tris dienas, tačiau įspūdžių tiek, kad, atrodo, pramogauta mažiausiai savaitę. Per dvidešimt nepilnamečių vidurvasaryje susirinkti į vieną vietą atsirado galimybė, kuomet Viešosios policijos prevencijos poskyrio vyresniosios specialistės Jurgos Packevičienės parašytam projektui „Jaunimo pažinimo ir išbandymų stovykla“ rajono Savivaldybė skyrė pinigų iš Vaikų ir jaunimo socializacijos programoms remti numatytų lėšų. Stovyklą taip pat finansiškai parėmė rajono policijos komisariatas, atseikėdamas pinigų iš jauniesiems policijos rėmėjams skirtos programos.

Gerą pusvalandį tęsėsi apdovanojimų ceremonija, prasidėjusi nuo padėkos žodžių svetingiems sodybos šeimininkams Sigitai ir Remigijui Kvedarauskams už gardų maistą, stovyklai suteiktą jaukią vietą ir nuolatinį rūpestį. Visas tris dienas stovyklautojus ledais vaišino UAB „Unilever Lietuva distribucija“.

Rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis padėkos raštus bei dovanas įteikė ne tik stovyklos bendradarbiams, talkininkams, bet ir visiems stovyklautojams. Išradingosios stovyklos vadovės – rajono policijos komisariato Viešosios policijos prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Jurgita Packevičienė ir specialistė Aušra Beltienė sugalvojo įvairiausių nominacijų. Kūrybiškiausio, ištvermingiausio, mandagiausio, linksmiausio, tyliausio ir kitų nominacijų savininkams atiteko krepšinio kamuoliai bei badmintono raketės.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-07-30 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.