Į stovyklą Norvegijoje – pirmą kartą lėktuvu

Ketvirtadienį į Norvegijoje jau šešioliktą kartą organizuojamą dešimties dienų stovyklą išvyko 24 vaikai nuo 8 iki 12 metų: 12 mergaičių ir 12 berniukų. Juos lydi rajono Vaiko teisių apsaugos vyriausiosios specialistės Žaneta Ginaitė, Laura Kavaliauskaitė ir Pasvalio apylinkių seniūnijos socialinė darbuotoja Dalia Misevičienė. Pirmą kartą stovyklautojai Norvegiją per pusantros valandos pasiekė lėktuvu, maršrutu Ryga – Torpas. Šis kelionės būdas ne tik kur kas greitesnis, leidžiantis daugiau laiko skirti stovykloje, bet ir pigesnis. Iki tol savo kelionės tikslą vaikai ir juos lydintys asmenys pasiekdavo Pasvalio autobusų parko autobusu. Keturiolika metų iš eilės mažuosius stovyklautojus į Norvegiją vežė Kostas Maskoliūnas, o pernai – jo bendradarbis Egidijus Chraptavičius.

Mūsų vaikai pramogauja Telemarko grafystės vaizdingose Skieno apylinkėse įsikūrusioje Dilsdaleno stovykloje. Visas stovyklavimo ir kelionės išlaidas finansuoja dvi norvegų organizacijos: Masonų ložė ir „Family Support Lithuania“ („Pagalbos Lietuvos šeimoms“ draugija). Nuo pat pirmosios stovyklos nesikeičia vienintelis šeimininkų reikalavimas – laukiami anksčiau joje nebuvę vaikai iš sunkiai besiverčiančių šeimų. Šiemet laimė nusišypsojo vaikams iš Joniškėlio miesto ir apylinkių, Saločių, Krinčino, Vaškų, Pasvalio miesto ir apylinkių seniūnijų. Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistėms stovyklautojų sąrašą padeda sudaryti seniūnijų socialinės darbuotojos.

Ketvirtadienio rytą jau nuo 8 valandos prie prekybos centro „Norfa“ esančioje aikštelėje būriavosi vaikai ir jų tėveliai. Kai kurie mažieji stovyklautojai sunkiai tramdė ašaras – jiems tai ne tik pirmoji išvyka į svečią šalį, bet ir pirmasis skrydis lėktuvu. Į Rygos oro uostą vaikus ir jų vadoves autobusu išvežė Pasvalio autobusų parko vairuotojas Algis Čirvinskas. Tačiau jaudulį, be abejo, atpirks nepamirštamos naujos patirtys. Norvegai visuomet pasistengia, kad vaikai per dešimt dienų, praleistų Dilsdaleno stovykloje, iš jos išsivežtų kuo geriausius įspūdžius. Į namus stovyklautojai grįš kitą šeštadienį, liepos 30 dieną.

„Darbo“ inf.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.